O revistă editată de cercetătorii clujeni, în topul modial al revistelor academice

Revista „Transylvanian Review of Administrative Sciences” are un board internaţional format din personalităţi în domeniu.

Publicația „Transylvanian Review of Administrative Sciences”, editată de către Departamentul de Administraţie Publică al Facultătii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai, ocupă locul 30 în topul modial al revistelor academice de administraţie publică, fiind cea mai bine cotată revistă din Europa de Est.

Primul număr al revistei a apărut în anul 1998 din dorința reprezentanților Departamentului de Administrație Publică de a oferi o publicație de specialitate cercetătorilor, practicienilor și studenților în domeniul științelor administrative. De atunci, revista a abordat teme interdisciplinare de interes atât pentru practicienii, cât și pentru teoreticienii domeniului. Revista „Transylvanian Review of Administrative Sciences” are un board internaţional format din personalităţi în domeniu. Prin intermediul unui proiect finanţat de Fundaţia pentru o Societate Deschisă, RTSA este accesibilă pentru orice persoană interesată. Detalii aici.

„Revista a fost, inițial, răspunsul nostru la nevoia existenței publicațiilor profesioniste în domeniul administrației publice. Calitatea ei a crescut cu fiecare număr, am ajuns, după cum se vede, să fim printre cele mai bune publicații de profil din lume, iar acum nu putem decât să încercăm să urcăm în clasament, practicând în continuare un nivel de cercetare de elită“, a declarat decanul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, prof. univ. dr. Călin Hințea.

Începând din anul 2005, revista apare atât în limba engleză („Transylvanian Review of Administrative Sciences”), cât și în limba română („Revista Transilvană de Științe Administrative”).

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu