O nouă înfrângere în Europa pentru CFR Cluj. Șanse pur teoretice la calificare pentru feroviari

Foto: Dan Bodea

Cu CFR Cluj, în Europa, a fost cam așa anul acesta: vrem în Champions League. N-a fost să fie, dar lasă că nici în Europa League nu e rău. Nu e rău, e drept, doar că nici aici nu s-a reușit calificarea. Pe fundul sacului a mai rămas doar Conference League, o competiție parcă făcută pentru a ține cumva campioana României în joc pe terenurile din Europa.

Pornită ca favorită la calificare, CFR a dat-o în bară încă de la prima partidă, când a fost învinsă de o echipă modestă a Cehiei, Jablonec. Nu-i nimic, și-au spus în barbă cei din Gruia, mai avem cinci partide, calificarea din grupă nu e deloc periclitată.

La Cluj a venit apoi Randers, o echipă modestă și ea, cunoscută în Europa mai degrabă de pariori, și nu pentru vreun rezultat mai acătării nici măcar la ea acasă, în Danemarca. Și cu ”danejii” CFR a jucat așa cum a început sezonul european, adică tot prost, dar măcar au obținut primul punct în grupă. Din nou, mâna înfiptă în barbă, și din nou aceleași speranțe bazate, totuși, pe nimic: încă nu e nimic pierdut, Alkmaar, prima în Grupă, are doar 4 puncte, două victorii cu ei, și gata, problema rezolvată.

Și au trecut și cele două partide cu ”olandejii”, una în Gruia, și alta în Țările de Jos. Campioana României a fost însă jos-jos iar, și a încasat două bătăi scurte, 0-1, și, joi seara, 0-2.

Ei bine, în Gruia, speranța n-a murit nici acum, așa cum și comentatorul partidei, parcă vorbit cu șefii campioanei, repeta obsedant că, dacă câștigă ultimele două meciuri ale grupei D, CFR își va vedea visul împlinit, și va obține mult visata calificare în primăvara europeană.

E de lăudat optimismul, nu însă și cel deșănțat, în condițiile în care CFR Cluj pare acum o echipă din Divizia C a Europei, iar jocul e unul pe măsura eșalonului invocat. Dar, hai să intrăm în jocul isteric al șanselor la calificare ale campioanei României, și să spunem și noi clar și răspicat că dacă câștigă cu Randers, în deplasare, și cu Jablonec în Gruia, și dacă Alkmaar nu va fi lovită de Covid, DA, echipa lui Petrescu se va califica în primăvara europeană.

Quod erat demonstrandum | Dan Petrescu: ”Suntem încă în viață pentru locul doi”

Am jucat cu cea mai bună echipă din grupă, cu o echipă care poate câștiga acest trofeu. De când sunt eu la CFR, echipa asta mi s-a părut cea mai bună, chiar dacă am jucat cu Sevilla, cu Rennais, cu Celtic. Mi se pare la fel ca Slavia Praga, poate chiar mai bună. O echipă incredibilă, cu jucători tineri, dar eu zic că nu ne-am făcut de râs.

Cred că băieții nu s-au făcut de râs, au început rău, am luat un gol… Dacă era VAR, sigur ar fi fost anulat. Am echilibrat jocul, nu au mai avut decât o ocazie. Ne-am grăbit la finalizare. Repriza a doua, pe final, dacă Păun e atent și nu dă pasă acolo, singur cu portarul, iar Ciprian are noroc, în loc de bară să fie gol… De acolo au făcut 2-0. E greu când pierzi două meciuri la rând cu Alkmaar. Eu cred că meritam un egal în aceste două meciuri.

O echipă incredibilă, cu jucători tineri, dar eu zic că nu ne-am făcut de râs. În continuare suntem încă în viață pentru locul doi. Trebuie să câștigăm ambele meciuri. Eu așa ceva nu am văzut, cum se lipea mingea de ei. Fizic am arătat bine, îmi dă speranțe pentru viitor, pentru campionat și meciurile următoare. Mai avem șanse, asta e important. Sunt convins că Alkmaar va juca serios ultimele două meciuri.

Jucătorii care au galben și sunt nervoși, nu îmi place să îi țin în teren. Alibec a avut un gest în care arbitrul putea să îi dea și roșu. Nu se face așa ceva în Europa, mai ales când e convocat și la echipa națională. Nici la echipa națională nu are voie să facă așa ceva. Din păcate, el mai are de învățat multe. Sper să înțeleagă, el este vârful echipei naționale, este vârful lui CFR.

Sunt avansați, în altă epocă, fotbalul din Olanda e în altă parte, fotbalul din România e în altă parte. Noi vorbim toți, din păcate, foarte puțini muncesc și foarte puțini fac treabă. În România dacă faci nu este bine, trebuie să vorbești mai mult. Eu am zis că Jablonec e echipă bună, dar nimeni nu mă crede. A fost o tragere la sorți total nefericită, cu echipe din Cehia, Olanda și Danemarca. Băieții suferă puțin penru că în campionat nu sunt meciuri atât de grele”, a declarat Dan Petrescu la finalul meciului cu Alkmaar.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu