O gură de aer pentru PSD după ce moțiunea împotriva Guvernului a căzut

foto: digi24.ro

Cabinetul condus de premierul Viorica Dâncilă a supraviețuit miercuri primei moțiuni de cenzură. Moțiunea a căzut din lips de voturi, după ce parlamentarii puterii nu au votat. Pentru a trece, era nevoie de 233 de voturi.

Îndoielile privind soarta moțiunii inițiate de PSD s-au risipit după anunțul formațiunii politice a maghiarilor că nu va vota. Liderul UDMR. Liderul UDMR i-a întrebat pe cei din opoziție dacă au un program de guvernare, în caz că moțiunea trece, dacă au un premier sau dacă s-au gândit pe cine vor numi miniștri la principalele ministere.

Hunor a ținut să precizeze că și dacă UDMR ar vota în favoarea moțiunii, guvernul tot nu ar putea fi dat jos, pentru că nu s-ar strânge suficiente voturi.  În alocuțiunea sa punctată de câteva erori de exprimare, premierul a lansat atacuri dure la adresa opoziției. „Dacă va trece această moţiune cum vor trăi românii? Mai bine sau mai rău? Ar trebui ca după atacurile la guvern să prezentați și alternativa pe care vreți să o oferiți. Este aceeași alternativă pe care ați servit-o cetățenilor români, alternativa tăierilor și a austerității”. (…) Se vorbește mult în pogramul PNL de tăierea salariului minim. (…)Asta vreți să oferiți? Din nou închideri de școli și spitale?”, a spus Dăncilă.

Cea mai gustată luare de poziție a fost cea a fostului președinte Traian Băsescu, cu un discurs savuros care i-a amuzat până și pe parlamentarii PSD. Băsescu s-a întrebat dacă miniștri precum Dănuț Andrușcă sau Valentin Popa vor putea să asigure conducerea consiliilor din care vor face parte, având în vedere că România va prelua președinția UE de la 1 ianuarie 2019. Mai multe mii de persoane au protestat în fața Palatului Parlamentului în timpul discutării moțiunii.

Fostul premier Dacian Cioloş, principala personalitate a opoziției politice din stradă, a ajuns şi el la protest unde a vorbit cu cei prezenţi.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu