O expoziție manifest împotriva violenței de gen poate fi vizitată pe Bulevardul Eroilor

Vreme de 16 zile pe Bulevardul Eroilor vor fi expuse o serie de fotografii în cadrul expoziției publice intitulată „Prin ochii ei”.

Evenimentul este organizat de Institutul Român pentru Pace (PATRIR) alături de Alianța Clujeană Cluj Alliance Kolozsvári Szövetség (un grup de ONG-uri, instituții, autorități, companii private și persoane fizice). Organizatorii își propun să prezinte lumea din punctul de vedere al fotografelor care au răspuns unui apel public.

Expoziția publică „Prin ochii ei” face parte din „Campania de 16 zile de activism împotriva violenței de gen – Împreună pentru Cluj | Cluj Unites | Együtt Kolozsvárért”.

Pe parcursul celor 16 zile (25 noiembrie – 10 decembrie) campania va desfășura o gamă largă de evenimente și activități în Cluj-Napoca, dar și la nivel internațional cu scopul de a combate violența împotriva femeilor și de a strânge fonduri pentru adăposturile de femei din Cluj împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj (DGASPC).

”Aceste imagini prețuiesc toate femeile, indiferent de vârsta sau etnia lor. Ele ne reprezintă pe tine, pe mine și pe toate femeile din societățile noastre care cel mai probabil s-au confruntat la un moment dat în viața lor cu un tip de violență.

Au fost hărțuite verbal sau rănite de toxicitatea unei societăți patriarhale. Totuși, acesta nu este punctul central al expoziției. Nu puteți vedea durerea sau imaginile tulburătoare. Ceea ce puteți vedea este puterea cu care femeile depășesc fiecare obstacol pe care societatea le pune în cale”, a declarat Cristina Gârleșteanu, artist fotograf.

Distribuie:

Postaţi un comentariu