O comedie nordică deschide TIFF 2023

Gala de deschidere a celui mai mare festival de film din România TIFF, ediția 22, are loc, vineri, 9 iunie, ora 20 :45, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

La gală va fi proiectată o comedie despre frica de zbor, în prezența echipei și cu invitați speciali.

Este vorba despre CONFORT NORDIC / NOTHERN CONFORT, peliculă regizată de islandezul Hafsteinn Gunnar Sigurðsson.

CONFORT NORDIC / NOTHERN CONFORT este o co-producție Islanda, Marea Britanie și Germania, din 2023, avându-i în rolurile principale pe Lydia Leonard, Timothy Spall și Ella Rumpf.

Despre film: ”E jenant să-ți recunoști fricile, mai ales când e vorba de o fobie de mers cu avionul și ai cumpărat deja bilete de vacanță cu noul iubit. În pregătirea acestei călătorii, Sarah se înscrie la un curs exclusivist menit s-o vindece de teama de zbor, testul final fiind o cursă dus-întors Londra-Reykjavik.

Ceea ce pe hârtie sună fezabil devine complicat atunci când din grup fac parte un scriitor ursuz, un inventator, prietena lui influenceriță și un ghid timorat. Odată cu turbulențele, spiritele se încing și anxietatea face loc unui spumos val de paranoia ce transformă călătoria într-o cursă contracronometru la finalul căreia, literalmente, mai zboară cine poate.

 

În cadrul TIFF 2022  va avea loc o secțiune întreagă dedicată cinematografiei nordice cu peste 40 de filme, concerte și cine-concerte din Norvegia, Islanda, Danemarca, Finlanda și Suedia

 

Biletele la Gala de deschidere a TIFF, ediția 22, pot fi achiziționate de pe site-ul evenimentului https://tiff.eventbook.ro/…/bilete-tiff-2023-gala-de…

TIFF 2023 are loc între 9 și 18 iunie, la Cluj, în mai multe locații din județ.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.

Mai multe detalii pe TIFF.RO

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu