O clujeancă, premiată pentru acțiunile sale filantropice, desfășurate în zilele de 13 ale fiecărei luni

Ramona Mîndru

Femeia de afaceri Ramona Mîndru a obținut ieri, 13 noiembrie, premiul special al juriului pentru cel mai eficient proiect filantropic. Evenimentul a avut loc aseară la București, în cadrul Galei „Oameni pentru Oameni 2014”.

Hairstilistul Ramona Mîndru, proprietarul unui salon de frumusete, a fost premiată de juriul Galei „Oameni pentru Oameni 2014” pentru proiectul filantropic  „13 cu Atitudine”. Clujeanca a atras atenția organizatorilor prestigiosului eveniment după ce și-a donat toate veniturile salonului ei de frumusețe, încasate în ziua de 13 a fiecărei luni copiilor aflați în dificultate.

„Campania <13 cu Atitudine> dorește sa depășească prejudecăţile legate de ziua de 13 şi să abordeze acest număr cu altfel de atitudine. Tot ce ne-am dorit noi a fost să aducem un zâmbet pe chipurile femeilor care trec pragul salonului nostru, atunci când se uită în oglindă, dar şi când se gândesc că frumuseţea lor aduce zâmbete pe chipul unor copii”, a declarat Ramona Mîndru.

Salonul Catwalk by Ramona Mîndru a demarat campania de responsabilizare socială “13 cu Atitudine” începând cu 13 martie. Până acum, proiectul a reușit să mobilizeze suma de 31.000 de lei pentru diverse cauze umanitare.

image1(1)

Unde au mers banii

Cea mai recentă zi de 13 cu atitudine a salonului a fost ocazia perfectă pentru achiziționarea unei mașini de scris în Braille pentru Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca. Campania le-a mai adus copiilor de la Institutul Oncologic „I. Chiricuță” medicamentele necesare tratamentului pentru leucemie. Într-o altă zi de 13, fetele de la salon și-au petrecut o zi alături de copiii de la Asociația Autism Transilvania, după care au donat banii necesari terapiei pentru o vară a unuia dintre micuții diagnosticați cu autism. De asemenea, s-au mai donat bani pentru copii cu sindrom Down și pentru achiziționarea unei tărgi de salvare pentru Crucea Roșie.

Gala Oameni pentru Oameni premiază anual actele filantropice care au cel mai mare impact în comunitate. Sunt recunoscute fapte generoase atât ale persoanelor cât şi ale companiilor, precum și inovaţia şi profesionalismul în domeniul strângerii de fonduri în rândul organizaţiilor neguvernamentale şi al voluntarilor lor. În cei 11 ani de existență a Galei, au fost nominalizate peste 1.000 de persoane şi instituţii și suma totală a donațiilor a crescut de la 4 milioane de euro în 2003 la 14, 8 milioane în 2014.

Gala este organizată de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, un grup de profesionişti care promovează cultura filantropică prin educaţie şi dezvoltarea de instrumente de strângere de fonduri, şi AmCham, Camera de Comerţ Americană în România.

Distribuie:

Postaţi un comentariu