O clinică stomatologică vs. un cabinet stomatologic. Unde ne facem următoarea programare?

În mod evident, nu toți pacienții pot să facă diferența între un cabinet stomatologic și o clinică stomatologică, iar uneori, când au nevoie de un aparat dentar de exemplu, este foarte probabil să ajungă la ușa unui specialist în chirurgie dentară în loc să meargă la ortodont.

În mod evident, nu toți pacienții pot să facă diferența între un cabinet stomatologic și o clinică stomatologică, iar uneori, când au nevoie de un aparat dentar de exemplu, este foarte probabil să ajungă la ușa unui specialist în chirurgie dentară în loc să meargă la ortodont.

Într-o clinică stomatologică există diferite cabinete stomatologice, astfel că pacienții pot merge la cabinetul unui dentist, în funcție de problemele cu care se confruntă. Este posibil ca pacientul să aibă nevoie de tratamentul de endodonție (tratamentul de canal) care este o operație efectuată cu scopul de a îndepărta infecția de la nivelul rădăcinii dintelui și al camerei pulpare.

Există fără doar și poate cabinete de chirurgie dentară, unde cele mai des întâlnite proceduri sunt extracțiile dentare ale dinților sau ale măselelor care nu mai pot fi salvate. Pentru pacienții care au carii dentare, soluția este aceea de a merge la cabinetul de odontologie.

Într-o clinică stomatologică se efectuează de asemenea operații de implant dentar, implantul reprezentând cea mai eficientă soluție pentru înlocuirea unui dinte lipsa. Implantul dentar arată și se simte precum un dinte natural,  iar procedura de inserare a implantului dentar nu este complicată și nu doare.

În cadrul unei clinici stomatologice există chiar și cabinete de estetică dentară, se poate merge pentru un tratament profesional de albire dentară, pentru aplicarea fațetelor sau a coroanelor dentare.

Așadar, după cum se poate vedea, în momentul în care discutăm despre o clinică stomatologică, în cadrul acesteia există diferite cabinete stomatologice, unde își desfășoară activitatea medici specializați în diferite ramuri ale stomatologiei (protetică, ortodonție, implantologie, radiologie, endodonție, chirurgie dentară, pedodonție). Există, de asemenea, aparatură medicală de ultimă generație și toate serviciile sunt la cele mai înalte standarde.

Când vine vorba despre un cabinet stomatologic, acolo lucrează un medic specializat doar într-o ramură a stomatologiei, iar aparatura sa, cel mai probabil, nu este la fel de performantă precum cea de la clinică.

Datorită numărului mare de cabinete dintr-o clinică stomatologică și datorită aparaturii și echipamentelor stomatologice de ultima generație, toată lumea care dorește servicii stomatologice la cele mai înalte standarde ar trebui să meargă la o clinică de stomatologie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu