O aplicație dezvoltată la Cluj este declarată pentru al treilea an consecutiv drept „vizionară” de liderul mondial în consultanță IT, Gartner

Grupul american de firme UMT a fost declarat pentru al treilea an consecutiv „vizionar” de către compania de consultanță și cercetare în IT Gartner. Distincția a fost acordată pentru aplicațiile de analiză IT integrată a portofoliului dezvoltate de UMT Software, divizia românească a grupului, cu sediul la Cluj-Napoca. Premiul se adaugă palmaresului internațional dobândit de companie grație programatorilor români: Grupul UMT este unul dintre partenerii principali ai Microsoft pentru EPM -Enterprise Project Management.

„Am fost declarați «vizionari» pentru al treilea an consecutiv de către liderul mondial în consultanță IT, Gartner, lucru care ne bucură cu atât mai mult cu cât vorbim de un pachet de aplicații creat și dezvoltat de programatori români. Cred că acest tip de recunoaștere ajută foarte mult la poziționarea soft-iștilor români drept specialiști în dezvoltare de produse proprii, în contextul în care piața locală este dominată masiv de outsourcing”, a declarat Ionuț Nechita, directorul general al UMT Software.

Ionuț Nechita

Ionuț Nechita

Înființată în 2008, filiala de la Cluj a înregistrat creșteri constante atât ale cifrei de afaceri, cât și în privința numărului de angajați. Anul trecut, UMT Software a depășit două milioane de dolari cifră de afaceri, în creștere cu 30% față de 2013. Numărul de angajați a crescut la 70, iar recrutarea continuă și în acest an, fiind vizați programatori specializați în tehnologii Microsoft – ASP.NET, Azure, SharePoint Online.

UMT Software este divizia de dezvoltare software a Grupului UMT (United Management Technologies), grup cu experiență de peste 20 de ani pe piața soluțiilor de Enterprise Project Management (EPM) și cu birouri în New York, Bellevue, Boston, Philadelphia, Atlanta, Chicago, Houston, Seattle, San Francisco, Los Angeles, Reston şi Cluj-Napoca.

Grupul UMT este „Microsoft Gold Partner” și membru al Comisiei de Consiliere Microsoft în domeniul EPM, fiind una dintre puținele companii la nivel mondial invitate să participe în programele de pre-release Microsoft Office și SharePoint. În 2010 și 2013 a fost desemnat „Microsoft Partner of the Year”. De altfel, colaborarea grupului cu gigantul american condus de Bill Gates a început în 2006, când Microsoft a achiziționat pachetul UMT Portfolio Manager, dezvoltat integral tot în România.

Distribuie:

Postaţi un comentariu