Nuntă la Palat. Rochiile crem, baldachinele și ceremoniile în aer liber se numără printre tendințele anului

Nuntă la Palat/ Foto: Dan Bodea

Expoziția de nunți „Nuntă la Palat”are loc în perioada 16-18 ianuarie 2015, în incinta Muzeului de Artă din Cluj-Napoca. Evenimentul a devenit un etalon al industriei nunților în Transilvania, întrucât aici sunt lansate an de an, colecțiile multor case de modă prestigioase, precum și noile colecții de bijuterii, decorațiuni, invitații de nuntă. Aici viitorii miri pot afla noile tendințe în materie de nunți, pot să ăși aleagă ținutele, dar și să primească sfaturi direct de la specialiști în domeniu. Mai mult decât atât, dacă sunt hotărâși și își aleg pe loc anumite pachtele sau oferte pe la dispoziție de cei peste 100 de expozanți care aprticipă la eveniment, vor avea parte de reduceri consistente. Cele mai mari reduceri din acest an sunt aplicate vechilor colecții de rochii, care pot fi reduse chiar și cu 50%.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

„De obicei la Nuntă la Palat se lansează noile colecții de rochii de mireasă, noile colecții de costume de ceremonie, pentru că în fiecare an moda impune schimbări în domeniul fashion. Anul acesta în ceea ce privește decorațiunile se merge mult pe baldachine, pe ceremonii în aer liber, dacă este posibil, dacă nu se poate improviza un spațiu verde în incinta unui restaurant sau a unui hotel, depinde unde are loc nunta. Ca noutăți ale târgului, anul acesta se pot găsi aici bijuterii foarte interesante, personalizate, cu diamante, cu cristale, pentru toate bugetele. Se merge de asemenea pe ideea de a avea un candy bar și un cocktail bar la nuntă”, explică unul dintre organizatori.

Cremul detronează albul

Anul acesta, târgul vine cu un serviciu interesant, mai ales pentru invitații care au copii. Aceștia vor putea beneficia de o petrecere separat, chiar în cadrul nunții, petrecere animată de clovni extrem de haioși.

În materie de rochii, în 2015 se poartă mult dantelă, iar albul este detronat de crem sau ivoire. „Se pune accent pe feminitate, pe senzualitate, dar nu într-un mod vulgar. Sunt saloane care aduc branduri internaționale. De exemplu, Pronovias este prezent prin salonul Tresor, Rosa Clara prin salonul Sofie Wedding House, iar Ma Cherie e prezent printr-un salon propriu. Sunt și designeri români care fac rochii pentru mirese: Oana Lupașcu, Ligia Mocan ale căror colecții pot fi văzute la Cluj”, spune organizatorul.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Cele mai scumpe rochii ce pot fi achiziționate în cadrul târgului sunt cele oferite de Rosa Clara care pot ajunge lejer la peste 4.000 de euro. „În general cei care vin aici la expoziții, oferă reduceri. Acesta diferă de la expozant la expozant. Reducerile consistente de până la 50%, se aplică însă, colecțiilor de anul trecut”, spune organizatorul.

Ca în fiecare an, la deschiderea oficială a expoziției a fost prezent și edilul Clujului, Emil Boc, care a tăiat alături de organizatori, panglica roșie. „Mulțumesc că dați viață frumuseții și optimism orașului. Datorită și eforturilor pe care dumneavoastră le faceți în Cluj a crescut numărul de căsătorii în anul precedent. Dacă în 2013 au fost 2054, în 2014 au fost 2145 de căsătorii. Sunt convins că anii următori vom avea un număr și mai mare de căsătorii. Ați devenit un brand consacrat al Clujului, iar lumea știe unde să vă găsească și de unde să își achiziționeze toate pachetele necesare pentru a avea o nuntă ca în povești. Vă mulțumesc pentru ceea ce faceți pentru Cluj, pentru că le dați șansa celor care se căsătoresc să aibă opțiuni diverse, să își aleagă ținutele potrivite, în funcție de gust, dar și în funcție de buzunar. E locul potrivit pentru orice tânăr înaine de a păși spre primăre și altar”, a spus primarul Emil Boc.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

La târg sunt prezente 115 firme, iar organizatorii se așteaptă la peste 5.000 de vizitatori. Intrarea costă 10 lei, iar programul de vizitare este următorul: vineri 12:00-19:00, sâmbătă 10:00-19:00 și duminică 10:00-17:00.

Urmăriți în continuare o galerie foto realizată de Dan Bodea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu