Noul Spital Pediatric din Cluj, un proiect de 50 de milioane de euro, va fi finanțat printr-un parteneriat cu Ministerul Fondurilor Europene

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, Cornel Cătoi, au semnat astăzi protocolul de predare-primire a terenului pe care se va construi noul Spital Pediatric din Cluj. Acest teren a intrat în posesia Consiliului Județean printr-o lege adoptată în procedură de urgență de către Parlamentul României.

De asemenea, proiectul spitalului are deja o finanțare garantată, aceasta urmând a se face prin Mecanismul pentru Recuperare și Reziliență, în urma unui parteneriat încheiat între Consiliul Județean Cluj și Ministerul Fondurilor Europene.

Este garanția construirii din fonduri europene a celui mai modern spital pediatric din țară, care va fi edificat în cel mai scurt timp. Copiii noștri merită tot ceea ce este mai bun, de aceea construirea acestui spital reprezintă o prioritate județeană și regională, cu un impact major în creșterea calității actului medical pediatric”, spune Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj

Pentru implementarea rapidă a proiectului, Consiliul Județean împreună cu Ordinul Arhitecților din România (OAR) a demarat deja organizarea Concursului internațional de soluții în vederea realizării Spitalului Pediatric, la cele mai înalte standarde. De asemenea, au fost semnate contractele privind întocmirea documentațiilor topografice și cadastrale, respectiv serviciile de investigare geotehnică a terenurilor de fundare pentru terenul pe care va fi construită instituția spitalicească.

Cu o valoare estimată de 50 de milioane de euro, noul Spital Pediatric Monobloc va fi construit în zona Borhanci și va reuni toate secțiile actualului Spital de Copii, cele care în prezent își desfășoară activitatea în nu mai puțin de 14 clădiri aflate în 9 locații diferite din Cluj-Napoca, cu o distanță medie de aproximativ 4 km între ele.

Distribuie:

Postaţi un comentariu