Noul regulament de admitere la creșe a fost aprobat. Dosare noi pentru admiterea din toamnă.

Noul regulament de admitere la creșele clujene a fost aprobat în ședința de Consiliu Local din 29 august 2018 cu 22 de voturi pentru și două abțineri din totalul voturilor exprimate.

Odată cu adoptarea acestui nou regulament, părinții care vor să-și înscrie copiii la creșă pe locurile rămase libere după plecarea copiilor din jurul vârstei de trei ani la grădiniță sau pe locurile noi de la creșa Donath, care va fi dată în folosință din această toamnă, trebuie să facă un nou dosar.

Noutățile pe care le aduce acest regulament se referă la:
– punctele acordate în funcție de domiciliu sau reședință (fiecărui părinte cu domiciliul în municipiul Cluj-Napoca i se acordă 5 puncte, iar fiecărui părinte cu viză de reședință i se acordă 2 puncte);
– punctele acordate pentru părinții care lucrează (pentru fiecare părinte care lucrează sau își reia activitatea până la 31 august a anului în care urmează fie înscris copilul la creșă se vor acorda 5 puncte, părintele care beneficiază de concediu de creștere a copilului și își reia activitatea în intervalul 31 august-31 decembrie în anu în care își înscrie copilul la creșă va primi 4 puncte, iar cel care își reia activitatea de la 1 ianuarie până la 31 august a anului următor se vor acorda 2 puncte);
– nu se vor mai acorda puncte pentru toți minorii aflați în grija familiei, în afara celui înscris la creșă, ci doar pentru minorii de vârstă antepreșcolară și preșcolară, adică până la 7 ani (pentru fiecare dintre aceștia se vor acorda 2 puncte).

De asemenea, dacă în urma criteriilor de admitere apar punctaje egale și opțiuni identice de creșe, se vor lua în calcul criteriile de departajare, unde noutatea este vechimea domiciliului părinților. Se va aloca punctaj pentru vechimea neîntreruptă a domiciliului în Cluj-Napoca fiecărui părinte astfel:
– între 2 și 4 ani – un punct
– între 4 și 6 ani – 2 puncte
– între 6 și 8 ani – 3 puncte
– între 8 și 10 ani – 4 puncte
– peste 10 ani – 5 puncte.

Pentru cei care au o vechime a domiciliului mai mică de 2 ani nu se acordă niciun punct. La departajare se va avea în vedere cumulul aritmetic al celor două punctaje obținute de fiecare părinte, iar în cazul famiilor monoparentale punctajul se va dubla. În cazul în care după aplicarea acestui criteriu de departajare se va impune o nouă departajare se va avea în vedere data reluării activității părintelui/reprezentantului legal care a beneficiat de concediu de îngrijire a copilului și se va ține cont de ordinea cronologică a întoarcerii la lucru a părinților cu punctaje egale.

Pentru sesiunea de înscrieri din această toamnă sunt disponibile 110 locuri la cele 15 creșe existente, numărul de locuri la fiecare fiind variabil, în funcție de câți copii au plecat la grădiniță, și 80 de locuri la creșa nouă din cartierul Grigorescu.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu