Noul PNL: Orban iese. Intră Băsescu?

Biroul Executiv al PNL, întrunit astăzi, l-a exclus din partid pe fostul preşedinte Ludovic Orban, decizia urmând să fie validată în Consiliul Politic Naţional.
Orban a anunţat că va înfiinţa un nou partid.

“Iohannis și cu slugile lui din PNL aduc PSD la putere după ce au promis că scapă țara de PSD. Decizia de azi mă face liber să reprezint oamenii liberi. Sunt liber să creez o construcție politică sănătoasă care să ofere din nou speranță României, după ce speranțele a milioane de români au fost năruite de ticăloșia și lipsa de onoare a celor care mi-au fost colegi”, a declarat el.

Pentru a compensa pierderea suferită prin excluderea domnului Orban, actualii lideri ai PNL ar fi bătut palma cu partidul fostului preşedinte al României, Traian Băsescu.
Potrivit unor surse g4media, PNL şi PMP au stabilit un calendar privind procesul de fuziune al celor două formaţiuni.
Traian Băsescu ar urma astfel să treacă informal în subordinea lui Klaus Iohannis şi să intre în alianţă cu PSD.
PMP nu are parlamentari cu care să compenseze plecarea liberalilor care îl vor urma pe Ludovic Orban, însă are primari şi consilieri locali şi judeţeni.
Deocamdată, președintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat că „știrile apărute în spațiul public privind deciziile care ar fi fost luate de PMP privind fuziunea cu PNL, sunt false”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu