Nervi și înghesuială la Serviciul Public de Înmatriculare a Vehiculelor Cluj 

Multe promisiuni s-au făcut în fiecare an din partea Instituţiei Prefectului pentru rezolvarea cozilor interminabile de la înmatriculări/radieri auto. Din păcate, realitate e total diferită: doar trei ghişee funcţionale, cozi uriaşe şi multe ore de aşteptare. Mai mult decât atât, un ghişeu „s-a închis pentru popor”. Este vorba de ghişeul nr. 4, unde accesul se face numai pe baza programărilor on-line, și unde,  acum câteva zile, primul loc găsit liber era pe 11 ianuarie 2017.

În rest locurile sunt ocupate de firmele care întocmesc acte şi vin cu câte 10 dosare odată la la acest ghişeu. Persoanele fizice n-au nicio şansă. Aşa că oamenilor le rămân trei ghişee şi patru scaune rupte şi murdare pe care se mai pot aşeza într-o așteptare enervantă. Sistemul bonurilor de ordine care ţi-ar fi dat şansa să revii peste două sau patru ceasuri este mort. Iar odată cu venirea primăverii cozile se lungesc până în curtea instituției.

Un județ la trei ghișee

La sediul de pe Strada Albac al Serviciilor de Înmatriculări vin mulți oameni din Dej, Câmpia Turzii, Huedin sau din multe alte comune îndepărtate de orașul Cluj. Cu toate acestea sistemul sofisticat implementat la nivel naţional obligă oamenii din aceste zone să vină cu actele doar la unul din cele trei ghişee tocmai la… Cluj. Oare chiar nu se poate deschide la Dej, Turda, Huedin măcar un ghişeu care să preia aceste dosare de la oamenii din zonă şi în acest fel să-i scutească pe oameni de un drum până la Cluj?. Drum care eşti obligat să-l refaci dacă dosarul nu e complet. Ca să nu mai vorbim de descongestionarea celor trei ghişee ale judeţului. 

Distribuie:

Postaţi un comentariu