Municipiul Cluj-Napoca a depășit rata de 7,5 la mie. Restricțiile din weekend s-ar putea prelungi și în timpul săptămânii

Foto: Transilvania Reporter

DSP Cluj a publicat incidența infectărilor cu Covid-19 în localitățile județului, iar municipiul Cluj-Napoca înregistrează o rată de infectare de 7,65 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă intrarea în zona restricțiilor care prevăd închiderea magazinelor la ora 18 și interzicerea deplasărilor după ora 20.00 pe întreaga durată a săptămânii, nu doar în weekend.

Prefectul județului Cluj, Tasnadi Szilard, spune că astăzi va avea loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în care se va adopta și o decizie în privința municipiului Cluj-Napoca.

” Însă, hotărârea nu își va produce efectele de astăzi, pentru că fiecare cetățean trebuie să ia cunoștință despre conținutul hotărârilor adoptate. Mâine, oricum suntem la incidența de peste 4/1000, deci de mâine oricum avem restricții. Dacă până luni va scădea rata sub 7,5 pe municipiu, vom ridica restricțiile”, a declarat prefectul Clujului pentru Transilvania Reporter.

Localitățile din județul Cluj în care se înregistrează o rată de infectare mai mare de 7,5 la mie:

Cluj-Napoca – 7,65

Apahida – 9,10

Ciucea – 8,53

Gârbău – 11,34

Palatca – 14,78

Sic – 10,11

Rata de infectare în localitățile județului Cluj poate fi consultată aici

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu