Modificarea Codului Penal, adoptată de Camera Deputaților. Cum au votat parlamentarii clujeni

Proiectul de modificare a Codului penal a fost adoptat, miercuri, de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.  Proiectul de lege a fost adoptat cu 167 de voturi ”pentru”, 97 de voturi “împotrivă” şi 19 abţineri, în condiţiile în care erau necesare minimum 165 de voturi favorabile.

Singurii deputați clujeni care au votat „pentru” au fost Horia Nasra (PSD), Cristina Burciu (PSD) și Steluța Cătăniciu (ALDE). Deputatul PSD Cornel Itu nu a fost prezent la vot. Contactat telefonic de către Transilvania Reporter, parlamentarul clujean a explicat că și-a însoțit soția la un control medical. Nici parlamentarul independent Adrian Dohotaru nu a fost prezent la vot, în timp ce aleșii UDMR s-au abținut.

Reacția Președintelui

”Doresc să comentez pe scurt acest eveniment pe care îl consider de-a dreptul revoltător. Este pur şi simplu inadmisibil cum a transformat PSD procedurile parlamentare şi cum se acţionează în ziua de azi în Parlament. Ceea ce se întâmplă în aceste zile se numeşte dictatura majorităţii şi este profund dăunătoare democraţiei. Avem o sumedenie de politicieni în România care clamează că noi trebuie să dăm mai multă atenţie Parlamentului. Pentru asta, în primul rând Parlamentul trebuie să-şi dea atenţia cuvenită. PSD-ul a trecut în timp record Codul penal prin Parlament, cu un simulacru de dezbatere în Camera Deputaţilor şi acest lucru este profund dăunător. PSD a reuşit în scurt timp să distrugă demnitatea actului de legiferare, a reuşit în scurt timp să transforme dezbaterile din Parlament într-o dezbatere lipsită de transparenţă, cu un rezultat previzibil, se trece cu tăvălugul peste argumentaţia opoziţiei. Asta despre procedură”, a afirmat preşedintele Iohannis, într-o scurtă declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a mai spus intenționează să conteste la CCR conținutul noului Cod Penal.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu