Ministrul Sănătății, prezent la conferința medicală „Medici pentru tine”

Casa de Cultură a Studenților va fi sâmbătă, 9 aprilie, gazda conferinței naționale „Medici pentru tine”, eveniment care își propune să atragă atenția asupra unor mituri și mai ales realități legate de probleme precum cancerul, nutriția, automedicația și donarea de sânge. La evenimentul de sâmbătă va fi prezent și Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu.

Conferința este o premieră națională și este organizată de Organizația Studenților Mediciniști din Cluj din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. Evenimentul va trata teme precum cancerul, nutriția, automedicația și donarea de sânge.

„Medici Pentru Tine este o conferință adresată oamenilor din orice mediu social și economic, ce se naște ca o necesitate în a schimba situația actuală în ceea ce privește sănătatea în România […] Am constatat că în România există două mari direcții înspre care merg lucrurile în sănătate: pe de o parte oamenii nu merg la doctor decât atunci când e poate prea târziu și se feresc pe nedrept să caute o opinie autorizată, iar pe de altă parte dau crezare acelor mituri din popor în ceea ce privește sănătatea și care nu au însă un fundament științific. Lucrurile trebuie schimbate, căci prevenția poate să fie decisivă în a schimba viața unui om”, se arată într-un comunicat al organizatorilor evenimentului.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, la ora 18:00, la Casa de Cultură a Studenților iar intrarea este liberă.

Postaţi un comentariu