Miliardarul George Soros: 83 de ani, a treia oară în faţa altarului

Miliardarul George Soros, în vârstă de 83 de ani, se căsătoreşte, în acest sfârşit de săptămână, pentru a treia oară, anunţă agenţia de presă Reuters. Aleasa lui este Tamiko Bolton, de 42 de ani, consultant în educaţie şi sănătate.

Ceremoniile care durează trei zile au început, vineri, cu un dineu urmat de o recepţie la celebrul MOMA (Museum of Modern Art) din Manhattan, prilejuită de lansarea unei expoziţii cu lucrări ale artistului belgian Rene Magritte.
Sâmbătă are loc o ceremonie restrânsă la domeniul Bedford din New York, la care vor participa familiile celor doi, inclusiv cei cinci copii ai lui George Soros, din căsătoriile anterioare. Seara, la un centrul de artă, va fi organizată o recepţie la care vor fi prezenţi peste 500 de invitaţi, printre care se numără, potrivit Reuters, Jim Yong Kim, Preşedintele Băncii Mondiale, Hendrik Toomas Ilves, Preşedintele Estoniei, Ellen Johnson Sirleaf, Preşedintele Liberiei sau Edi Rama, Prim Ministrul Albaniei, dar şi reprezntanţi ai mediului de business şi politic din Statele Unite ale Americii.

Miliardarul Gerorge Soros şi-a întâlnit viitoarea soţie, în 2008, iar logodna celor doi a fost anunţată în 2012. Viitoarea Doamnă Soros este fiica unei asistente medicale și a unui ofițer de marină pensionat şi este antreprenor în domeniul sănătăţii şi educaţiei.
Potrivit Reuters, rochia de mireasă este creată de Reem Acra, un designer originar din Liban, preferat şi de Angelina Jolie sau Jennifer Lopez. Meniul este pregătit de Chef Bo Bech de la Restaurant Geist din Copenhaga, iar pe durata recepţiei atmosfera va fi întreţinută de compozitorul şi dirijorul maghiar Iván Fischer însoţit de Budapeste Festival Orchestra, dar şi de cântăreaţa Mayra Andrade, din Capul Verde.
În loc de cadouri, cuplul a comunicat oaspeţilor că pot face donaţii în scopuri caritabile spre organizaţii precum: Harlem’s Children Zone, National Dance Institute, Planned Parenthood sau Roma Education Fund.

In ultimele trei decenii, miliardarul de origina maghiară a alocat, prin intermediul fundaţiei sale Open Society Foundations, mai mult de 7 miliarde de dolari pentru a promova democrația, libertatea de exprimare, în scopul îmbunătățirii accesului la educaţie și pentru combaterea sărăciei în întreaga lume.

Pentru George Soros, care are o avere estimată de Forbes la 20 de miliarde de dolari, aceasta va fi a treia căsătorie, iar viitoarea lui soţie se află la al doilea mariaj. Soros a mai fost căsătorit cu Annaliese Witschak și Susan Weber.

George Soros s-a afirmat, pe plan internaţional, în 1992, în urma unei tranzacţii istorice, prin care a făcut un profit de un miliard opt sute de milioane de dolari, mizând la bursă pe deprecierea lirei sterline. Ulterior, autorităţile britanice au fost nevoite să scoată lira din mecanismul de schimb valutar al Uniunii Europene.

Distribuie:

Postaţi un comentariu