Mihai Viteazu, în straie noi. Imagini spectaculoase de la restaurarea statuii din centrul Clujului

În piața Mihai Viteazu este agitație mare. Statuia ecvestră a domnitorului Mihai Viteazu este în plin proces de restaurare. Colegul nostru Dan Bodea a surprins astăzi imagini spectaculoase de la lucrările ce se desfășoară în centrul Clujului.

Foto: Dan Bodea

Piața va primi și ea o nouă față. Zona pietonală va fi refăcută din temelii, aici urmând să fie plantați arbori cu balot, după cum va fi amenajat și un gard viu.

Foto: Dan Bodea

De reabilitarea statuii lui Mihai Viteazul se ocupă Asocierea S.C. Euras S.R.L. – S.C. Arh. Service Guttmann & Comp S.R.L..Valoarea contractului este 3.298.890,15 lei cu TVA și include serviciile de proiectare, elaborarea studiilor și expertizelor de specialitate extinsă, a documentațiilor tehnice și execuția lucrărilor de primă intervenție, de consolidare și restaurare a statuii domnitorului Mihai Viteazul.

Foto: Dan Bodea

Lucrările de reamanajare a zonei pietonale și cele de restaurare ale statuii lui Mihai Viteazul au început la începutul anului și ar trebui să fie finalizate până la sfârșitul acestei luni.

Foto: Dan Bodea

Distribuie:

Postaţi un comentariu