Medierea, o soluţie pentru reducerea numărului conflictelor din şcoli

Într-o situație legislativă în continuă schimbare și o societate predispusă la conflict, medierea rămâne șansa de a prospera și a ajunge la soluții rapide și în beneficiul tuturor- este concluzia la care au ajuns reprezentanți ai instituțiilor statului și oameni de afaceri, în cadrul Galei Excelenței în Mediere, ediția a IV-a, care a avut loc pe 15 și 16 aprilie, la Cluj-Napoca.

În cadrul evenimentului,  a fost prezentată și prima echipă de elevi mediatori din România. Prin activitatea pe care o desfășoară aceștia la Transylvania College, numărul conflictelor din instituția de învățământ a scăzut semnificativ.

„Trăim într-o lume a conflictului, indiferent de vârstă. Sunt foarte mândră că am creat o echipă de tineri mediatori. Există speranță și totul începe de la copiii noștri”, a declarat Simona Baciu, fondator Transylvania College, școală ce formează viitorii lideri în afaceri.

“Atunci când colegii noștri sunt implicați într-un conflict, este datoria noastră să îi ajutăm să îl gestioneze cu calm. Noi parcurgem atent o serie de pași pentru a ajunge la rezultatul dorit. Limbajul adaptat și atitudinea calmă sunt esențiale reușitei. Înțelegerea la care ajungem este întotdeauna de tip win-win”, a menționat unul dintre reprezentanții elevilor.

Gala Excelenței în Mediere promovează an de an interesele familiei mediatorilor și încearca să aducă un omagiu celor care se străduiesc să plaseze medierea acolo unde îi este locul într-o societate civilizată. “Îmi place să cred că mediatorii, care se implică sufletește în această profesie, pot să dărâme orice barieră legată de neînțelegeri sau orgolii și pot să construiască o comunitate unită, dedicată viitorului profesiei noastre. Pentru a putea răzbi, este necesar să devenim o familie mare de profesioniști, care să fie ascultată și respectată, nu doar în exterior, ci și în interiorul ei”, declară Anca Lucia Stancu, mediator și organizator al Galei Excelenței în Mediere.

Ediția a IV-a a Galei Excelenței în Mediere a reunit 150 persoane, dintre care cei mai importanți reprezentanți ai medierii din România, invitați speciali din mediul juridic, de stat și cunoscuți oameni de afaceri. În decursul a două zile, participanții au aflat despre beneficiile medierii asupra mediului de afaceri, noutăți din domeniu,  iar reprezentanții mediului juridic au susținut la unison importanța medierii

Postaţi un comentariu