Maratonul Internaţional AROBS Cluj-Napoca își dedică ediția aniversară copiilor și tinerilor afectați de insuficiența renală cronică

Foto: Dan Bodea

Runners Club dedică cea de a V-a ediţie a Maratonului Internaţional AROBS Cluj-Napoca (MIACN) cauzei copiilor diagnosticaţi cu insuficienţă renală cronică, dependenţi de dializă şi aflați în grija Asociației pentru Empatie și Solidaritate „Claudia Safta”. Campania, prin intermediul căreia organizatorii vor să obţină sprijinul comunităţii pentru aceşti pacienţi, a fost lansată, în 7 martie, la „Crosul Divelor”, un eveniment ce a reunit 400 de alergătoare.

În paralel, Runners Cub face primele demersuri pentru integrarea MIACN în rețeaua internațională de concursuri sportive AIMS (Asociația Maratoanelor Internaționale și a Curselor Lungi), odată cu aprobarea traseului de către Primăria Cluj-Napoca.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

„Intenția Runners Club este de a crește anual nivelul competiției și ne dorim ca în viitorul apropiat să omologăm traseul și să ne putem înscrie în circuitul internațional de evenimente de alergare al AIMS. Aceasta recunoaștere ar înscrie Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca în lista evenimentelor de alergare recomandate de AIMS, alături de cele mai mari competiții de profil din lume. În plus, Runners Club ar beneficia de know-how-ul pus la dispozitie de AIMS și de numeroase mijloace de promovare internațională. Aceasta omologare se poate obține doar cu sprijinul autorităților locale, care ne pot garanta rezervarea traseului pentru competiție, an de an” a declarat Horațiu Morar, Directorul Maratonului Internațional AROBS Cluj-Napoca, președinte Runners Club.

Traseul probelor tehnice măsoară 10, 55 km și va fi parcurs o dată de fiecare membru al stafetei, de două ori de către semimaratoniști și de patru ori de alergătorii de la maraton. Limita de timp este de 5 ore și  30  de minute pentru maraton, 3 ore pentru semimaraton și 4 ore 30 minute pentru ștafetă.

[stextbox id=”custom”]

Circuit probe tehnice:

START: Cluj Arena- Splaiul Independenței- strada George Coșbuc- strada Cardinal I. Hossu- strada  Emil Isac- strada Gheorghe Șincai- strada Napoca- Bulevardul Eroilor
ÎNTOARCERE- Bulevardul Eroilor – strada Napoca- strada Gheorghe Șincai- strada Emil Isac- strada Cardinal I. Hossu- strada George Coșbuc-Splaiul Independenței – strada George Barițiu- ÎNTOARCERE- strada  George Barițiu – Splaiul Independenței- Pod Napoca- strada 1 Decembrie 1918- ÎNTOARCERE- strada 1 Decembrie 1918- Pod Garibaldi – Splaiul Independentei,
SOSIRE: Cluj Arena.

Traseul Crosul BT măsoară 6 km și va fi parcurs o singură dată de toți participanții.

Circuit Crosul BT:

START: Cluj Arena- Splaiul Independenței- strada George Coșbuc- strada Cardinal I. Hossu- strada George Barițiu
ÎNTOARCERE- strada  George Barițiu –  Splaiul Independenței – Pod Napoca – strada 1 Decembrie 1918
ÎNTOARCERE – strada 1 Decembrie 1918 – Pod Garibaldi – Splaiul Independenței
SOSIRE: Cluj Arena.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

[/stextbox]

Cauza socială Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca

Împreună cu Fundația Comunitară Cluj, Runners Club a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru cauza copiilor și tinerilor afectați de insuficiența renală cronică și dependenți de dializă, pe care asociația a promovat-o și în cadrul evenimentului de alergare „Crosul Divelor” de pe 7 martie.

Primii 10 alergători care se implică în campanie și mobilizează 500 de lei primesc o participare gratuită la Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca. Cei care doresc să doneze pot găsi detalii AICI.

Distribuie:

Postaţi un comentariu