UPDATE: Manifestări în oglindă, pro şi anti Roşia Montană

UPDATE:

Sute de persoane s-au adunat la intrarea de la gura minei Cătălina-Monuleşti, unde 33 de mineri sunt blocaţi în subteran de 4 zile în semn de protest.

“Sindicatul Viitorul Mineritului (SVM) face un apel către toţi românii să fie alături de ei” spune preşedintele sindicatului Cristian Albu. Cei de la Roşia Montană transmit live manifestaţia de la mină unde oamenii afişează pancarteşi scandează lozinci ca “Vrem minerit acum!”, “Mineritul este pâinea noastră”, “Noi vrem să muncim nu să cerşim”, “Noi suntem Roşia Montană”.

 

Protestele vizavi de proiectul minier de la Roşia Montană vor continua şi astăzi în mai multe oraşe din ţară. Numai la Cluj-Napoca peste 2500 de oameni şi-au anunţat participarea la un nou protest în Piaţa Unirii.

Pe de altă parte chiar la Roşia Montană va avea loc de la ora 17.00, potrivit reprezentanţilor Sindicatului Viitorul Mineritului, o manifestare de susţinere a celor 33 de mineri blocaţi în subteran.

“Astăzi, 5.000 de români din toată țara vor ajunge la Roșia Montană, in jurul orei 17.00, să fie alături de cei 33 de mineri blocați în subteran pentru locurile lor de muncă. Invităm toate mass-media să vină și să transmită întregii lumi disperarea oamenilor și solidaritatea pentru românii care vor locuri de muncă. Sindicatul Viitorul Mineritului mulțumește celor care se află acum în drum spre Roșia Montană, să fie alături de familiile celor 33 de mineri blocați în subteran și să se solidarizeze cu dorința lor de a munci”, precizează într-un comunicat Cristian Albu, președintele Sindicatului “Viitorul Mineritului” din Roșia Montană.

Postaţi un comentariu