Mănășturenii cer socoteală Primăriei și lui Emil Boc pentru lentoarea cu care se execută lucrările în zona La Terenuri

Locuitorii celui mai mare cartier al municipiului, Mănăștur, au sperat degeaba că se vor bucura de facilitățile bazei sportive promisă de Primăria Cluj-Napoca de mai bine de 15 ani. În zona La Terenuri șantierul stagnează, deși termenul de finalizare era septembrie 2021.

Un grup de inițiativă cere socoteală primarului Emil Boc și instituției pe care o conduce și cer transparentizarea proiectului, a contractului și a termenelor șantierului din zona La Terenuri.

„Dragi mănăştureni dar şi clujeni,

Având în vedere situaţia stagnării grave a şantierului privind noul Parc de agrement în zona La Terenuri, noi, Grupul de iniţiativă din Mănăştur dorim să depunem această solicitare la Primăria Cluj.

Către Primăria Cluj-Napoca,
În atenţia
Primarului Municipiului Cluj-Napoca, dl. Emil Boc,
Direcţiei de Urbanism – Serviciul Autorizări construcţii şi Strategii Urbane
Direcţiei Tehnică – Serviciul Investiţii

Având în vedere că observăm în ultimii 2 ani în zona La Terenuri lucrările la şantier sunt destul de încetinite sau că în unele perioade din ultimii 2 ani, nu s-a lucrat aproape deloc, ne arătăm îngrijorarea față de toată implementarea la timp a proiectului promis de administrație către comunitățile de aici.

În plus, în perioada pandemiei numeroși cetățeni din zonă au dorit să folosească zona verde pentru sport sau loisir, accesul fiindu-le restricționat în zonă datorită începerii șantierului, însă acesta stagnând enorm în ultima perioadă, fiind păcat de zona verde care putea fi folosită de atâția locuitori mai ales în perioada de lockdown.

Există numeroși cetățeni nemulțumiți din zonă care spun ca nu au unde ieși cu copiii, cu animalele de companie, unde face sport etc. Locuitori din zonă spun ca clădirea este prea mare și ocupă foarte mult spațiu verde, în plus majoritatea spun ca toata vara muncitori de pe șantier nu au fost monitorizati si controlati.
Ca urmare a îngrijorărilor expuse mai sus, vă solicităm să ne comunicaţi următoarele:

1. Am dori să ne transmiteţi Proiectul Tehnic dat spre execuţie pentru construirea Zonei de agrement, Parcul La Terenuri.
2. Dorim să ne transmiteţi şi Contractul stabilit între Primăria Municipiului Cluj Napoca şi constructorul parcului.
3. De asemenea, dorim să ne comunicaţi şi Etapele lucrărilor, Calendarul de desfăşurare a lor cât şi Termenele aferente.

4. În cazul în care termenele sunt depășite, dorim să știm dacă s-a depus o garanție de către constructor și dacă deja s-au aplicat penalități acestuia pentru neîndeplinirea termenelor promise.
5. Vă rugăm să ne indicați dacă derulați un proces de Monitorizare a procesului de lucru și dacă ați numit un Inspector din cadrul instituției pentru vizite pe șantier și monitorizare constantă a îndeplinirii contractuale. Dacă răspunsul este afirmativ, vă rugăm să ne comunicați contactul acestuia, pentru o mai bună comunicare.

6. În plus, am dori să ne transmiteți și următoarele răspunsuri la întrebări punctuale privind proiectul zonei de agrement:
a. Vă rugăm să ne prezentați căile de acces între zona de agrement și pădure.
b. Vă rugăm să ne spuneți dacă se va păstra legătura între străzile Parâng și Negoiu/Mehedinți.
c. Vă rugăm să avem informații despre cum o sa fie monitorizată şi protejată Zona de agrement, Parcul La Terenuri.

Mulțumim!
Așteptăm răspuns,
Semnatari
Grupul de inițiativă pentru Mănăștur, Cetățenii cartierului și orașului Cluj-Napoca
Laura Panait
Silviu Medeșan
Maria Fleser (Corrieri)
Mihai Armanca
Marcelina Armanca
Gabriela Ana Barbu
Adrian Barbu”

Lucrările au început în iunie 2020 cu Emil Boc șef de șantier
Lucrările la Baza sportivă La Terenuri din cartierul Mănăștur, care ar fi trebuit să fie finalizate anul acesta în luna septembrie, au început oficial la data de 29 iunie 2020.

Ideea amenajării zonei din cartierul Mănăștur cunoscută de clujeni sub numele La Terenuri datează de 15 ani. În 2006, Primăria Cluj-Napoca a lansat un proiect de cașetare (de acoperire – n.a.) a pârâului Calvaria din cel mai mare cartier al orașului. Tot atunci intenția municipalității era ca în zona La Terenuri să amenajeze una dintre cele mai mari parcări din oraș.

După 14 ani, culoarul pârâului și singura zonă încă verde și neconstruită din Mănăștur a făcut obiectul unui master plan de bază sportivă care să fie redată în primul rând oamenilor din cartier, dar și clujenilor în general. Între timp, Primăria a scos la licitație lucrările de proiectare și execuție pentru baza sportivă La Terenuri, acesta fiind al doilea proiect de acest fel după cel din cartierul Gheorgheni.

Conform proiectului, suprafața noii baze sportive este de 42.410 mp și va fi organizată pentru a cuprinde următoarele tipuri de activități:

– activități sportive în aer liber (ex. terenuri pentru tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei etc.);
– activități sportive în spațiu închis (ex. squash, tenis de masă, studio yoga/aerobic/fitness etc.);
– zone de recreere pentru copii și seniori;
– zone de skatepark, fitness și cu aparate și echipamente pentru parkour;
– pistă de alergare;
– amfiteatru în aer liber care să poată fi transformat în sezonul rece în patinoar.

De asemenea, acolo urmau să fie amenajate parcări auto, parcări pentru biciclete și bike sharing (41 rasteluri x 2 locuri), stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice, iar iubitorii de artă ar fi trebuit să poată etala talentul prin grafitti pe un perete dedicat pentru acest aspect.

Și tot conform proiectului aprobat valoarea contractului era (nu știm dacă mai este) de 26.581.616,15 lei fără TVA.

Distribuie:

Postaţi un comentariu