Mai multe unități de învățământ din județul Cluj au fost închise din cauza drumurilor impracticabile

Foto: Dan Bodea

Mai multe școli și grădinițe din județul Cluj au fost închise astăzi, 6 ianuarie, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, elevii fiind nevoiți să lipsească de la școală din cauza drumurilor impracticabile. Potrivit Inspectoratului Școlar Județen Cluj este vorba de unitățile de pe raza comunei Mărișel, Școala Gimnazială Iara, structura Aghireș, Gradinița din Fizeșu Gherlii și Școala Gimnazială din Valea Ierii. Dintre acestea, singura unitate de învățământ care va fi redeschisă mâine, 7 ianuarie, este Grădinița din Fizeșu Gherlii, urmând ca celelalte să fie deschise în momentul în care condițiile meteorologice vor permite acest lucru.

„Fiind o perioadă scurtă de timp în discuție, orele pierdute se vor recupera pe parcurs. Dacă va fi nevoie de o întrerupere pe o perioadă mai lungă de timp, se va stabili la nivel de ISJ Cluj un grafic de recuperare”, a declarat pentru Transilvania Reporter, Andreea Coroian Goldiș, purtătorul de cuvânt al ISJ Cluj.

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, în comunele Valea Ierii, Mărişel şi Iara, elevii nu pot ajunge la şcoală din cauză că drumurile sunt acoperite de zăpadă, iar în Fizeşu Gherlii grădiniţa este închisă, după ce au apărut defecţiuni la centrala termică.

„La Mărişel şcoala este închisă, elevii nu pot ajunge la cursuri din cauza zăpezii mari de pe drumuri. Ieri am avut aceeaşi problemă la şcoala din Măguri-Răcătău. Apoi mai avem câteva structuri unde copiii nu pot ajunge la şcoală. La Valea Ierii, deşi şcoala este deschisă, copiii care vin din satele Plopi şi Cerg nu au cum să ajungă la ore şi la şcoala din comuna Iara nu pot ajunge copiii din satul Agriş. La Fizeşu Gherlii a fost stricată centrala termică, ieri au fost închise şi şcoala şi grădiniţa, astăzi centrala a intrat în probe, dar grădiniţa o ţinem încă închisă, deoarece e vorba de copii mici”, a declarat, Valentin Cuibus, pentru Mediafax.

Cuibus a spus că în total sunt afectaţi 234 de elevi şi preşcolari din județul Cluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu