Magistrații protestatari de la Cluj au primit aplauze și flori

Foto: Dan Bodea

În jur de 100 de magistrați clujeni au ieșit în fața Palatului de Justiție din Cluj-Napoca, luni, de la ora 12.00, până la 13.00, într-un protest tăcut față de tentativa coaliției PSD-ALDE, susținută de UDMR, de a modifica codurile penale. Magistrații și-au ținut, demonstrativ, robele în mâini. Au fost prezenți judecători și procurori de la Curtea de Apel, Tribunal, Tribunalul Special, Judecătorie și parchetele aferente, dar și de la DNA și DIICOT.

Magistrații au fost aplaudați și au primit flori de la un alt grup de protestatari, din societatea civilă, care s-a strâns spontan.

Magistrații au primit flori de la cetățeni | Foto: Dan Bodea

Judecătorul Cristi Danileț, de la Tribunalul Cluj, a declarat că magistraţii din ţară au vrut să transmită prin protest că sunt sideraţi de modul în care s-au desfăşurat dezbaterile din Parlament privind legile justiţiei şi ultimele propuneri de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.

„Am decis să transmitem un mesaj simplu, suntem muţi de uimire, nu suntem de acord cu modificările la legile justiţiei. CSM a avizat negativ modificările la legile justiţiei, aceste propuneri sunt defecte şi nu trebuie aprobate. Ceea ce ne-a siderat absolut au fost propunerile la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală. Este un fel de luptă împotriva anticorupţiei care va avea un efect devastator asupra cauzelor penale ordinare”, a spus Danileţ.

În paralel. Asociația Procurorilor din România a realizat o broșură în care prezintă efectele pe care le vor avea modificările preconizate ale celor două coduri penale:

Postaţi un comentariu