Lupta pentru plăcuțele bilingve continuă: dezbatere publică despre multiculturalism și premii pentru „intoleranți”

Dezbaterea este cea de-a treia acțiune a Grupului de inițiativă Musai-Muszáj.
eepurl.com

Grupul de inițiativă Musai-Muszáj va organiza joi, 26 februarie, de la ora 19:00, în sala Studio a Fabricii de Pensule, o dezbatere publică despre multiculturalism, acesta fiind al treilea eveniment ce are loc în contextul scandalului plăcuțelor bilingve.

Dezbaterea va fi difuzată live pe internet și va putea fi accesată de pe pagina de Facebook musai-muszáj. Discuția va fi tradusă simultan în română și maghiară. La dezbatere a fost invitat și primarul Emil Boc, dar până în momentul de față, organizatorii nu am primit un răspuns oficial din partea Primăriei Cluj-Napoca. După încheierea evenimentului, vor putea fi completate solicitări pentru așezarea plăcuțelor multilingve la intrările orașului, care vor fi înaintate primăriei.

De asemenea, membrii grupului de inițiativă au anunțat faptul că vineri, 27 februarie, va avea loc prima ediție a premiilor lunare CKK pentru Intoleranță (CKK Intolerancia Díjak, CKK Intolerance Awards) în cadrul cărora, pe baza votului publicului, vor fi decernate „premiile” pentru cea mai intolerantă instituție și cea mai intolerantă persoană.

1.000 de astfel de cereri vor ajunge în cel mai scurt timp la Primăria Cluj-Napoca / Foto: Dan Bodea

1.000 de astfel de cereri vor ajunge în cel mai scurt timp la Primăria Cluj-Napoca / Foto: Dan Bodea

Etnicii maghiari, dar nu  numai, sunt nemulțumiți de sentința Curții de Apel Cluj din data de 5 februarie, potrivit căreia Primăria Cluj-Napoca nu mai este obligată să le amplaseze la intrările în oraș, plăcuțele bilingve.

În cadrul primului flashmob, clujenii au tăiat „pe lung”, în Piața Unirii o panglică roșie de 450 de metri, pentru a ironiza activitățile  autorităților și implicit activitatea edilului Emil Boc. A doua acțiune a avut loc în Piața Muzeului. De această dată a fost vorba de un picnic multicultural.

Picnic multicultural în Piața Muzeului / Foto: Dan Bodea

Picnic multicultural în Piața Muzeului / Foto: Dan Bodea

Citiți și: Picnic clujean în Piața Muzeului. Tinerii maghiari vor plăcuțe trilingve pentru instalarea normalității

Postaţi un comentariu