Lupta clujenilor continuă. Petiție împotriva fumatului în locurile publice

„Clujul fără fumuri” pare a fi un ideal la care mulți clujeni visează. Inițiative legislative există, dar lucrurile par să se miște destul de greu în acest sens. Pentru ca „fumul” să fie înlăturat mai repede din spațiile publice, Răzvan Robu a elaborat o petiție și încearcă să strângă cât mai multe semnături care să îl susțină în demersul său.Transilvania Reporter a dedicat începând de săptămâna trecută un număr important de articole inițiativelor venite din partea clujenilor în vederea combaterii fumatului în spațiile publice.

Schimbarea trebuie să înceapă pe plan local

„Cluj Napoca a fost desemnat Capitala Europeană a Tineretului, astfel că această perioadă ar putea fi un prilej bun pentru ca autoritățile locale să adopte o hotărâre de Consiliu Local prin care să se interzică fumatul în localurile publice. În acest moment există trei proiecte legislative de interzicere a fumatului în locurile publice, însă propunerile respective sunt blocate la comisiile parlamentare din diferite motive. Astfel că schimbarea trebuie să vină pe plan local.

În Cluj Napoca, barurile în care este interzis fumatul se pot număra pe degete, iar majoritatea par aseptice și prețurile sunt mari, fapt care induce ideea că localurile pentru nefumători sunt ”elitiste”. Dacă hotărârea de Consiliu Local, prin care s-ar putea interzice fumatul în localurile publice, ar fi luată în această vară, implementarea noilor normative ar putea fi pusă în practică mult mai ușor de patronii localurilor care au terasele deschise. Așa că dacă vrei să nu mai miroși urât de fiecare dată când te întorci acasă de la o bere cu prietenii, semnează petiția și pune-i pe Emil Boc și pe consilierii locali să adopte o hotărâre de Consiliu Local prin care să interzică fumatul în localurile din Cluj Napoca”, spune textul petiției.

Până în momentul de față acesta a fost semantă de 22 de persoane. Detalii aici.

Citiți și:

Nonsmoking România, o iniţiativă care porneşte de la Cluj

Distribuie:

Postaţi un comentariu