Lucrările la Podul Traian, blocate de o contestație la licitația de execuție

O bucată din trotuarul Podului Traian a cedat în august 2013/ Foto: Dan Bodea

Lucrările de reparații la Podul Traian nu pot începe, deși primăria a stabilit câștigătorul licitației pentru execuția acestora. Motivul? O firmă a depus contestație la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC).

”Asocierea SC Doralex/Rhid Epito/A Hid Epito a fost declarată câştigătoarea licitaţiei organizată de Primăria Cluj-Napoca pentru executarea podului peste râul Someşul Mic pe strada Traian cu o ofertă financiară de 5.886.229, 06 lei (valoarea estimată a lucrării a fost de 6.726.631 lei). La licitaţia de execuţie a mai participat firma SC Diferit SRL, a cărei ofertă financiară a fost de 6.546.309, 6 lei. Alte două firme care au fost interesate de această licitaţie, SC Dacia Faber SRL şi SC ARL Cluj SA, au prezentat oferte neconforme caietului de sarcini. În urma adjudecării licitaţiei, a fost depusă o contestaţie de către firma SC Diferit SRL, care se află în analiză la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, se arată în comunicatul de presă al primăriei.

Potrivit caietului de sarcini al licitației, termenul de realizare al podului este de 6 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Proiectul tehnic al Podului Traian a fost realizat de Expert Proiect 2002 SRL şi prevede executarea a 4 benzi de circulaţie rutieră (de 3, 50 metri, câte două pe fiecare sens), 2 piste de biciclete şi 2 trotuare.

În august 2013 o porțiune de 20 de metri a Podului Traian s-a prăbușit, autoritățile locale promițând atunci că podul va fi reparat de urgență.

Distribuie:

Postaţi un comentariu