UPDATE | Lovitură de teatru. Horia Nasra și Cornel Itu s-au reîntors în PSD Cluj: ”Nefericita eroare, nominalizarea noii conduceri a PSD Cluj, poate fi îndreptată”

Deputații clujeni, Horia Nasra și Cornel Itu, care săptămâna trecută și-au anunțat trecerea la ProRomânia, formațiune condusă de fostul premier Victor Ponta, s-au reîntors în PSD Cluj.

Anunțul a fost făcut în această dimineață pe pagina de facebook a fostului președinte interimar al PSD Cluj, înlocuit recent din funcție cu jurnalistul Liviu Alexa. De asemenea, Nasra anunță că nu va mai vota moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă și numește drept ”o oroare nefericită” decizia conducerii partidului de a-l pune în fruntea organizației județene pe Liviu Alexa.

”Stimați clujeni, dragi colegi,

Astăzi m-am întors acasă, în PSD Cluj.
Partidul în care am crescut și în care mi-am petrecut tinerețea are nevoie de mine și este de datoria mea să fiu alături de colegii și prietenii mei.

Nu am semnat textul moțiunii și nu o voi vota, la fel și colegul meu, dl. Cornel Itu. Am fost, suntem și vom fi oameni de stânga și nu putem vota această elucubrație liberală!

Nu pot gira venirea la putere a liberalilor care își propun tăieri salariale, disponibilizări în masă în sectorul bugetar și înghețarea proiectelor de dezvoltare ale comunităților locale, finanțate prin PNDL sau FDI.

Cât privește moțiunea, nu calculul bilelor mă interesează, ci faptul că astăzi PSD are nevoie de toți parlamentarii săi, de toți cei care în 2016 au fost aleși de cetățeni sub sigla PSD!

Nefericita eroare, nominalizarea noii conduceri a PSD Cluj, poate fi îndreptată. Sunt convins că există sute de social-democrați cu vechime în organizație care pot reprezenta cu onoare clujenii și capitala Transilvaniei, nu un individ care jignește clujenii, românii, înjură jurnaliștii și amenință colegii și aleșii locali.

Sper ca în viitor cele două partide de stânga, PSD și Pro România să gândească un proiect politic comun, pentru că ambele formațiuni împărtășesc valori social-democrate.

Joi voi fi alături de colegii mei, deputații din Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat și îmi voi relua activitatea politică în Cluj având în vedere campania electorală.”, se arată în postarea deputatului Horia Nasra.

Potrivit G4Media, premierul Viorica Dăncilă s-a arătat extrem de nemulțumită de scandalurile provocate de președintele interimar desemnat al PSD Cluj în intervalul scurt de timp în care s-a aflat la conducerea filialei județene a partidului.

Reacția lui Liviu Alexa nu a întârziat să apară. Acesta a publicat în urmă cu o oră o caricatură în care este ironizată Viorica Dăncilă.

Vă reamintim că moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă se va dezbate și vota în cursul zilei de joi și aceasta a fost, potrivit liderilorPNL, semnată de 237 de parlamentari, în condițiile în care, pentru a trece, este nevoie de votul a 233 de deputați și senatori.

De asemenea, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora, în disperare de cauză și în dorința de a strânge cât mai multe voturi în favoarea sa, Viorica Dăncilă ar fi recurs în ultimele zile la un adevărat asalt asupra parlamentarilor presupuși trădători, oferindu-le în schimb tot felul de beneficii după mult doritul eșec al moțiunii de cenzură venită din partea opoziției.

UPDATE

O primă reacție la decizia celor doi deputați clujeni a oferit și președintele ProRomânia, Victor Ponta.

”Eu pot doar să le ofer unor deputați PSD o șansă să iasă din minciuna din ultima perioadă, să își recâștige o parte din curajul, respectul și demnitatea pe care le-au pierdut prin complicitatea cu oameni și acțiuni înjositoare / și pot să le ofer o alternativă politică curată de centru stânga pentru viitor!

Viorica Dancilă poate să le ofere acelorași oameni funcții, bani și avantaje imediate , totul pe termen foarte scurt – în schimbul demnității și respectului de sine și față de oamenii din comunitatea lor!

Alegerea le aparține acestor oameni – important este să nu poată să spună niciodată că NU au avut alternativă! Și important ca oamenii să țină minte până la alegerile de anul viitor cum s-au comportat reprezentanții lor!

Ps – cei doi deputați NU sunt dintre cei 237 care au semnat motiunea / însă votul lor ar fi contat – în primul rând pentru ei înșiși ( și pe urmă pentru noi toți)!”, a scris în postarea sa de pe facebook Victor Ponta.

Distribuie:

Postaţi un comentariu