Locuri suplimentate pentru bolnavii de Covid în spitalele din Cluj

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca / Foto: Facebook

Spitalele din Cluj fac față cu greu numărului tot mai mare de îmbolnaviri cu Covid-19 și anunță o nouă creștere a numărului de paturi, atât pe secții, cât și la Terapie Intensivă.  Astăzi, procentul de ocupare a locurilor din spitalele din Cluj este de peste 99 la sută.

Consiliul Județean Cluj a inițiat deja un proiect de hotărâre pentru suplimentarea cu 13 locuri a paturilor existente la Spitalul de Pneumoftiziologie, 10 în secție și alte 3 la Anestezie Terapie Intensivă.

De asemenea, începând de miercuri, Spitalul Județean de Urgență Cluj-Napoca va crește capacitatea de terapie intensivă dedicată pacienților COVID cu încă 6 paturi, ajungându-se la un total de 16. La acestea se adaugă 120 de paturi dedicate pacienților pozitivi, cu forme medii de boală.

Creșterea capacității de terapie intensivă implică atât suplimentarea personalului, cât și crearea unui micro-ambient pentru fiecare pacient în parte, cu circuite distincte și echipamente medicale specifice. În ultima perioadă, pentru a asigura extinderea capacității de spitalizare, am angajat personal suplimentar și avem în derulare concursuri de ocupare a posturilor necesare”, a declarat, pentru Transilvania Reporter, Flavia Topan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Cluj.

În județul Cluj, 77 din cele 81 de locuri la Terapie Intensivă, și 713 din totalul de 728 de paturi din secții, sunt ocupate, în condițiile în care astăzi au fost raportate 576 de noi îmbolnăviri cu Covid, dar și încă 10 decese în ultimele 24 de ore.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu