Locuitorii din Săvădisla, Băișoara, Iara și Valea Ierii cer asfaltarea drumului dintre Vălișoara și Sălicea

Locuitorii din Săvădisla, Băișoara, Iara și Valea Ierii cer autorităților județene să asfalteze drumul dintre localitățile Vălișoara și Sălicea pentru a avea o alternativă pentru a ajunge în municipiul Cluj-Napoca. În acest moment, singurul traseu pe care se poate ajunge în capitala de județ este prin Florești, însă circulația prin cel mai mare sat din țară este infernală.

„În anul 2021 am constatat cu satisfacție preocuparea Consiliului Județean Cluj pentru reabilitarea unor drumuri între comunele Săvădisla, Gilău, Valea Ierii. Astfel a fost asfaltat drumul 103V care leagă satul Stolna de Someșul Rece, și o parte din drumul care trece prin satul Vălișoara, respectiv a fost reabilitat (fără însă a fi asfaltat) drumul dintre satul Finișel și satul Plopi, respectiv drumul dintre satul Vălișoara și drumul județean 107L”, se arată în petiția lansată de locuitporii din zona amintită.

Ei spun că salută orice inițiativă care crește mobilitatea în zonă, dar mai fac o solicitare autorităților județene. Este vorba despre deschiderea unui drum de acces asfaltat alternativ pentru accesul spre Cluj-Napoca.

„O parte însemnată a locuitorilor comunelor Săvădisla, Băișoara, Iara, Valea Ierii face zilnic naveta la Cluj-Napoca la locul de muncă sau la școală, iar problema cea mai acută pentru noi reprezintă călătoria până la reședința de județ. Această călătorie a devenit din ce în ce mai lungă având în vedere că drumul trece prin comuna Florești, comună care și-a mărit numărul de locuitori de la 7200 (în 2002), până la 35-40 de mii (în prezent) fără să dezvolte și rețeaua de drumuri dintre comună și oraș în ritmul creșterii populației. Petrecem zilnic ore întregi în trafic traversând Floreștiul cu mijloacele de transport în comun sau cu mașinile proprii”, se plâng localnicii.

Întrucât Drumul de 2,6 kilometri dintre satul Vălișoara și Sălicea este acum practicabil doar cu căruța, tractorul sau cu mașini de teren, ei propun reabilitarea și asfaltarea acestui sector de drum care ar oferi o alternativă de aceeași lungime până la Cluj-Napoca, dar care ocolește Floreștiul.

„Posibilitatea de a ajunge la Cluj-Napoca pe drumul alternativ Vlaha-Vălișoara-Sălicea-Făget ar crește semnificativ calitatea vieții în comunele Săvădisla, Băișoara, Iara, Valea Ierii. Aceasta ar fi o soluție ușor și rapid de realizat până ce marile proiecte de infrastructură din zona metropolitană a Clujului prind contur”, apreciază inițiatorii petiției.

Petiția a fost semnată, până marți seara, de 170 de persoane.

Distribuie:

Postaţi un comentariu