Locuitorii din Săndulești protestează în zadar – drumul rămâne neasfaltat. Alin Tișe dă vina pe metodologie.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, spune că întârzierea asfaltării celor 4 km rămași din zona comunei Săndulești se datorează procedurii de licitație, care se află în desfășurare.

Alin Tișe precizează că „întârzierea asfaltării celor 4 km rămași, din care 800 m în interiorul localității, se datorează procedurii de licitație, care este în curs, pentru proiectare în vederea execuției lucrărilor. Porțiunea aceasta rămasă fiind drum de pământ nu poate intra în categoria întreținere curentă în contextul respectării normativelor și metodologiei.”

Locuitorii din Săndulești au protestat vineri din cauza întârzierii asfaltării celor 4 km rămași din cel mai utilizat drum spre obiectivele turistice din zonă și amenință că vor bloca calea de acces dacă situația nu se rezolvă.

„Suntem într-o zonă strategică, care face legătura cu Cheile Turzii, Cheile Tureniului şi Salina Turda, iar la sfârşit de săptămână trec turişti, iar GPS-ul indică acest drum turistic ca fiind cel mai scurt. Din cauza faptului că nu este asfaltată porţiunea de drum care trece prin comună se crează inconveniente pentru locuitori şi turişti, vara e praf, iar când plouă toată piatra de pe drum este spălată, iar drumul se tranformă într-un pârâu”, a declarat Marius Sin, organizatorul protestului.

Primarul comunei propune și o soluție Consiliului Județean, pe o care o vede pusă în aplicare până la sfârșitul anului curent.

„800 de m din intravilanul comunei să fie atribuiţi comunei, iar Consiliul Judeţean Cluj să ne asigure finanţarea ca să putem să îl asfaltăm noi. Astfel se va asigura confortul necesar locuitorilor şi turiştilor. Este o soluţie tehnică uşoară, care poate debloca situaţia”, a spus Călin Fărgaciu.

„Este regretabil ca în astfel de modalități să-ți faci campanie electorală, însușindu-ți în același timp, fără nici un merit, lucrările de asfaltare făcute până acum de Consiliul Județean Cluj spre și înspre comuna Săndulești. În egală măsură condamnăm ferm poziția primarului PSD și a conducerii PSD Cluj care cunosc situația și care folosesc astfel de pretexte pentru campanie electorală.” adaugă CJ Cluj.

Drumul din Săndulești face legătura dintre Turda și Cheile Turzii, fiind una dintre cele mai utilizate căi de acces spre obiectivele turistice din zonă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu