Zilele porților deschise la Institutul de Cercetări Experimentale în Bio-Nano-Științe

Institutul de Cercetări Experimentale în Bio-Nano-Științe care funcționează în cadrul Universității „Babeș-Bolyai”(str. Treboniu Laurean, Nr. 42) organizează, în perioada 16-17 octombrie 2014,   „Zilele porților deschise”, manifestare care se desfăşoară, în acest an, sub titlul „Fizica în slujba vieţii” și se dorește a fi și un omagiu adus fizicianului Stefan W. Hell.

Cu această ocazie, cei interesați vor putea vizita laboratoarele institutului, dotate cu echipamente de ultimă generație printre care și un microscop de fluorescență, unicat în România.

Contribuțiile lui Stefan W. Hell la cunoașterea lumii vii la nivel nanometric vor fi evocate în cadrul Simpozionului care va avea loc vineri, 17 octombrie, de la ora 12:00, în sala de seminarii știintifice a Institutului.

În cadrul simpozionului vor susţine prezentări: Acad. Octavian Popescu – directorul Centrului de Biologie Moleculară, Prof. Simion Aștilean – directorul Centrului de Nanobiofotonică și Spectroscopie Laser si Cercet. dr. Teodora Scheul- doctorand stagiar în laboratorul Profesorului Stefan Hell.

Institutul de Cercetări Interdisciplinare in Bio-Nano Ştiinţe al Universităţii „Babeş-Bolyai” a fost înfiinţat în anul 2001, sub numele de Institutul de Cercetări Experimentale Interdisciplinare, ca unitate autonomă de cercetare şi transfer tehnologic.

Acesta cuprinde în prezent șase centre de cercetare şi 28 laboratoare. Aceste centre îşi păstrează autonomia cu privire la temele de cercetare şi contractele angajate pe de o parte şi resursele financiare şi echipamente, pe de altă parte. Fiecare laborator are propriile sale direcţii de cercetare, dar ele sunt adaptate specificului institutului. Numărul lor depinde de fondurile obţinute din granturi de cercetare şi servicii pentru diferite companii.

Distribuie:

Postaţi un comentariu