Documentarul care îți arată ce nu știai despre cea mai celebră pădure de lângă Cluj

Ați auzit multe povești despre Pădurea Hoia. Dar parcă toate, căutând fenomenele paranormale, le-au uitat pe cele normale și, căutând pădurea cu extratereștri, au uitat chiar pădurea.

De aproape un an, doi biologi clujeni, Alexandru Stemin și George Kardoș, au mers, lună de lună, în pădurea de la marginea Clujului și au filmat viața ei reală, cum crește, respiră și trăiește această pădure.

Adică, exact ce nu se prea spune despre celebra pădure Hoia. Că acolo trăiesc viețuitoare de tot felul, care sunt ele și cum se înmulțesc, cum cuibăresc, ce ciuperci cresc în pădure și la ce sunt bune ele, cum cuibăresc păsările și cum au ajuns scoicile în cheile care străbat pădurea. Filmul oferă o experiență inedită estetic și educativ.

Biologul Alexandru Stermin și fostul său student George Kardos au filmat acest documentar pe care l-au lansat la Cinematograful Arta sâmbătă 11 decembrie, cu scopul explicit de a reîmprieteni omul urban cu natura. Tot ei au mărturisit, de asemenea, că vor să continue acest proiect cu noi episoade despre alte subiecte, alte locuri și aspecte din natură.

„Lecțiile” acestea, prezentate atractiv și accesibil, pot face ce nu pot face multe alte instrumente de educație. De aceea ar putea deveni obiectul unor prezentări în școlile din țară.

Distribuie:

Postaţi un comentariu