La un apel distanță de speranță

Asociaţia Românǎ de Prevenţie a Suicidului (ARPS) a deschis o linie telefonicǎ de tip TelVerde, prin intermediul cǎreia oferǎ consultanţǎ persoanelor aflate în crizǎ suicidarǎ

Asociaţia Românǎ de Prevenţie a Suicidului (ARPS) a deschis o linie telefonicǎ de tip TelVerde, prin intermediul cǎreia oferǎ consultanţǎ persoanelor aflate în crizǎ suicidarǎ, în cadrul proiectului “La un apel distanţǎ, de speranţǎ”, proiect realizat cu sprijinul Primǎriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

Linia telefonicǎ este apelabilǎ gratuit din orice reţea, în intervalul orar 19.00 – 07.00 şi este operatǎ de membrii ARPS, coordonaţi de preşedintele asociaţiei, prof. dr. Doina Cosman. Domnia sa a declarat pentru Transilvania Reporter că asociația pe care o conduce intenționează să extindă perioada de operare a acestei linii telefonice. Astfel, ARPS organizeazǎ sǎptǎmânal cursuri de pregǎtire a voluntarilor, cinci persoane fiind selectate în urma sesiunii de înscriere a CV-urilor care a avut loc în cursul lunii aprilie a.c. Acestora li s-au adaugat 8 masteranzi ai Facultǎţii de Psihologie din cadrul Universitǎţii Babeş-Bolyai.

”Proiectul îşi propune să vină în sprijinul comunităţii locale, care se confruntă în ultima perioadă cu un număr tot mai mare de cazuri de suicid. Dorința noastră este de a veni în sprijinul acestor persoane și de a le consilia. Deocamdată funcționăm în intervalul orar amintit, dar vom dezvolta acest serviciu de care comunitatea noastră are atâta nevoie”, a declarat Doina Cosman.

Prima instituție care a venit în sprijinul acestei idei a fost Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, iar finanţarea alocată se ridică la 30.000 lei. Persoanele interesate sǎ devinǎ voluntari ARPS, operatori ai acestui TelVerde, pot trimite un CV şi o scrisoare de intenţie la adresa arps@antisuicid.com.

Asociaţia Românǎ de Prevenţie a Suicidului a fost înfiinţată în anul 2010 cu scopul de a crea un loc de convergenţă care să permită participanţilor săi voluntari, respectiv cadrelor medicale de specialitate, instituţiilor sau organizaţiilor interesate, desfăşurarea de activităţi şi luarea de decizii privind menţinerea şi promovarea calităţii vieţii prin prevenirea suicidului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu