La Chinteni se poate, la Cluj-Napoca nu! Aquapark finanțat de Guvern la Chinteni

sursa foto: Primaria Chinteni
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Comuna Chinteni va avea în viitorul nu prea îndepărtat un aquapark, după ce proiectul depus la începutul anului de către primărie a fost acceptat spre finanțare de către Ministerul Turismului. Primarul Chinteniului, Lucia Suciu este optimistă și crede că aquaparkul poate fi gata în doi ani de zile.

Terenul pe care se va realiza aquaparkul este în proprietatea comunei și este în suprafață de 6,6 hectare. ”În lotul respectiv avem de fapt 100 de hectare de teren din care am luat în primă etapă această suprafață de 6,6 hectare. Pe restul terenului avem ca plan de dezvoltare un centru spa și pentru perioada de iarnă, dar e o discuție de viitor. Momentan în acest mandat ne axăm pe construirea acestui aquapark”, a spus Lucia Suciu.

Pe lângă aquapark, ministerul a aprobat și un alt proiect conex, cel de reamenajare a lacului Chinteni. ”Sunt convinsă că toată lumea și clujenii mai ales vor veni spre Chinteni și pentru că la nivelul municipiului nu avem un aquapark, iar distanța până la Dej este prea mare. Am oferit și un alt fel de a-ți petrece timpul liber pentru familii. Dăm posibilitatea celor care nu sunt interesați de un aquapark să meargă pe lacul Chinteni, care este vizavi, unde s-a aprobat, de asemenea, proiectul de amenajare și vom avea aici pescuit sportiv, hidrobiciclete. Avem apoi zona de pădure foarte apropiată, unde vom avea trasee și încercăm să le dăm posibilitatea turiștilor să-și petreacă timpul liber cât mai variat”, a subliniat Lucia Suciu.

Potrivit proiectului depus, aquaparkul are pe lungime aproape un kilometru. ”Am prevăzut multe bazine, la baza aquaparkului avem bazinul pentru copii și pe măsură ce înaintăm ne-am gândit la diferite bazine pentru turiști. Pe distanța de un kilometru am prevăzut niște canale care dau posibilitatea tinerilor cu adrenalină să pornească de la toboganele din partea de sus a aquaparkului și să fie colectați de aceste canale către bază. Avem prevăzute drumurile de acces și mașinuțele cu care oamenii se vor deplasa în aquapark. Tot ce vom avea pentru alimentația publică va fi de talie europeană”, a precizat primarul Chinteniului.

Finanțarea pentru ambele proiecte turistice este de peste 20 de milioane de euro și e suma rezultată din studiul de fezabilitate, bani care vor fi asigurați de minister. Comuna Chinteni vine cu terenul, dar și cu partea de avizare și studiul de fezabilitate. ”E un preț care a rezultat din studiul de fezabilitate, deci e estimativ. De exemplu, am luat în calcul oferta făcută pentru tobogane, care are o valoare extrem de mare, dar se știe că atunci când treci la o negociere cu cei care produc aceste echipamente prețul poate scădea semnificativ și prețul final va fi stabilit în urma unei licitații. Am prevăzut extinderea rețelei de energie electrică cu un post separat pentru că vă dați seama ce consum de energie va fi acolo. Doresc un aquapark iluminat pe timp de noapte, îmi doresc ceva special de talie europeană”, a adăugat Lucia Suciu.

Primarul Chinteniului spune că a ajuns la această idee după ce în ultimele mandate a fost obligată să se ocupe doar de investiții în infrastructura utilitară, ca de exemplu rețelele de apă potabilă, canalizare și mai recent drumuri. ”Încheiem în două săptămâni lucrările la rețeaua de canalizare și trecem la asfaltarea drumurilor și eu mi-am orientat atenția spre echipa de tineri. De la ei a pornit această idee. Am avut și o dezbatere publică la începutul anului și nu am avut nicio persoană care să spună că nu își dorește acest aquapark. Pe urmă ne-am îndreptat atenția și spre partea financiară pentru că noi nu avem dezvoltată o parte de industrie. Cred că a sosit momentul să avem și noi ceva care să aducă un venit comunei Chinteni și să nu uităm de locurile de muncă ce vor fi create. Și asta va aduce și dezvoltare pe partea de turism, de pensiuni”, a explicat aceasta.

Lucia Suciu crede că aquaparkul poate fi gata în maxcim doi ani de zile. ”Nu sunt adepta terguiversării proiectelor, doar ca să ies în stradă să spun că muncesc. Am depus în ianuarie acest proiect, a fost aprobat pe lista finanțărilor, urmează să merg la comisiile care îmi analizează documentația,iar  finanțarea va fi disponibilă pentru anul viitor. Între timp trebuie să fac licitația. Sunt convinsă că în doi ani de zile vom reuși să finalizăm acest proiect, aquaparkul. Am expropriat două terenuri limitrofe lacului pentru a exista suficient loc pentru parcare, vor fi 1000 de locuri de parcare”, a mai spus primarul comunei.

 

1 Comentariu

  1. Febra Rosie spune:

    „am expropriat două terenuri limitrofe lacului pentru a exista suficient loc pentru parcare, vor fi 1000 de locuri de parcare”
    -> da cand e in interesul ei, stie sa face…

    in timp de 4 mandate de primar, nu a reusit sa asfalteaza drumuri din sat… nici sa face un sat „european”. Da fapt nu stie cum trebuie sa fie un sat european pentru ca nu e un primar cu mentalitatea de european… Trist.

    Va rog sa demisionati.

Postaţi un comentariu