King Cobra, vedeta aquaparkului, va putea fi folosit gratuit de pensionarii și de nevoiașii Clujului. Primarul Emil Boc: Aquaparkul nu este un proiect electoral

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca a revenit cu precizări suplimentare asupra mult controversat proiect al aquaparkului de la marginea cartierului Între Lacuri. În primul rând, primarul susține că, deocamdată, nu este nimic bătut în cuie, și că până la o configurare exactă a aquaparkului va mai curge încă multă apă pe Someș.

”Fiecare voce va fi ascultată. Există o majoritate tăcută care susține acest proiect, dar suntem la fel de atenți la toate vocile care vin și spun din toate punctele de vedere altceva decât susține majoritatea. Acest studiu de fezabilitate și aprobarea indicatorilor tehnico-economici este doar prima etapă pentru a se merge în etapa a doua care vizează realizarea studiului de fundamentare, după care se va trece la etapa de organizare a licitației și realizarea planului urbanistic în detaliu și autorizației de construcție care să arate exact configurarea aqauparkului.

Față de proiectul inițial s-au adus câteva corecturi importante, și mă refer la cei care stau în zonă, care au dorit să primească asigurări că acest aquapark nu le afectează calitatea vieții. Au ridicat două probleme. Prima s-a referit la terenul de sport și pista de alergare limitrofă aquaparkului, am stabilit clar împreună cu proiectantul că acel loc nu va fi afectat. S-a pus apoi probema distanței față de blocuri a celor mai apropiate tobogane. Am considerat că distanța de 180 de m prevăzută în proiect față de blocuri este prea mică și am primit asigurări că toboganele vor fi mutate la o distanță de 3-400 de m față de amplasamentul inițial. În plus, se va păstra caracterul verde al zonei, cu acces nelimitat deschis publicului.”, a spus primarul Clujului în această dimineață la Realitatea FM Cluj.

Emil Boc spune că proiectul aquaparkului va avea și o componentă socială, iar pensionarii și clujenii cu venituri reduse vor avea acces gratuit la distracție pe toboganul vedetă al parcului, King Cobra. Și nu, ne dă asigurări primarul Clujului, proiectul aquaparkului nu este unul electoral.

“La aquapark opţiunea principală e de a se face un parteneriat public-privat, să vină un investitor care va plăti o redevenţă, din acei bani noi vom putea acorda bilete pentru cei cu venituri reduse, pentru pensionari să poată şi ei avea acces la aquapark. Terenul va fi concesionat investitorului pe un anumit număr de ani, el vine şi face investiţia, îşi va recupera din preţul biletelor, iar el plăteşte pentru acea suprafaţă de teren o redevenţă oraşului şi acea sumă de bani poate fi folosită pentru proiecte sociale, pentru a-i ajuta pe cei cu venituri reduse. Şi aici, va fi un număr de bilete cu caracter social ca să aibă acces şi aceşti oameni în aquapark. Acum se realizează studiul de fundamentare, se pregătesc celelalte documente, va fi o decizie în Consiliul Local, vom mai dezbate public acest subiect, nu este un proiect nici politic, nici electoral. Vrem să îl facem temeinic pentru că este viitorul Clujului în joc”, a mai spus primarul Emil Boc.

Scump, domnule scump, dincolo e mai ieftin”

Departe de noi gândul că aquaparkul are o componentă electorală, dar ne gândim că vor urma alegeri locale anul viitor și poate că primarul Emil Boc ar trebui să țină cont de acest aspect. De aceea ne permitem să-i sugerăm acestuia să țină cont, pe lângă pensionari și persoane cu venituri reduse, și de părinții copiilor care vor da buzna pe toboganul King Cobra.

Nu de alta, dar dacă e așa cum s-a vehiculat în cadrul ședinței de Consiliu local, prețul unui bilet de acces pentru adulți va fi undeva în jurul a 75 de lei pe zi. Și dacă ne uităm în vecini, la aquaparkul din Oradea, de exemplu, biletul de intrare nu depășește 60 de lei. Dacă mergem la sud, la aquaparkul din Otopeni – București, un adult se poate distra cu 60 de lei/zi în weekend și cu 40 în timpul săptămânii. Și exemplele pot continua.

Mai amintim doar de aquaparkul din Orăștie, județul Hunedoara, considerat cel mai mare parc tematic din România, unde în weekend tariful de intrare pentru o persoană adultă este de 50 de lei, în timp ce în timpul săptămânii acesta coboară la 45 de lei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu