Jurnaliști din Moldova și Transilvania de Nord dezbat la Sibiu problemele presei

Speech bubble with the words mass media on white background.

Jurnalişti din regiunile Nord-Vest şi Nord-Est şi reprezentanţi ai reţelei de informare Europe Direct din Cluj şi Comăneşti participă în perioada 8-10 noiembrie 2013, la Sibiu, la dezbaterea „Mass-media locală şi colaborarea cu centrele de informare europeană Europe Direct din regiunile Nord-Est şi Nord-Vest”.

Jurnaliştii şi experţii în comunicare din partea centrelor Europe Direct vor discuta pe marginea temelor de actualitate de la nivel local/regional şi european, despre mass-media, reprezentarea şi prezentarea acesteia în spaţiul european, despre obstacolele în informarea pe teme europene, despre posibilitatea dezvoltării de proiecte comune pentru perioada 2014-2020.

Evenimentul este co-organizat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest prin centrul de informare Europe Direct Transilvania de Nord, şi Primăria Oraşului Comăneşti prin centrul de informare Europe Direct Comăneşti, cu sprijinul Asociaţiei Profesioniştilor în Presă Cluj şi Asociaţiei Jurnaliştilor din Sălaj.

Dezbaterea vine în continuarea unei serii de şapte traininguri destinate presei locale/regionale organizate de ADR Nord-Vest prin Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord în perioada 2009-2012 şi a dezbaterii “Agenda Cetăţenilor şi Alegerile europarlamentare 2014” desfăşurate în 14 septembrie 2013 la Cluj-Napoca cu participarea deputatului european Renate Weber şi a cunoscutului jurnalist de la RFI şi DG24, Luca Niculescu.

Dezbaterea de la Sibiu se desfăşoară în contextul Anului European al Cetăţenilor 2013 şi a anunţatelor alegeri pentru Parlamentul European din mai 2014.

Distribuie:

Postaţi un comentariu