Iohannis şi-a făcut pofta cu premierul „Da, să trăiţi!”. Cine se va înrola, USR sau PSD?

Foto: Administrația Prezidențială

A doua desemnare a unui prim-ministru candidat, făcută de preşedintele Klaus Iohannis în contextul crizei politice, este, de această dată, una „pe bune”. Invitându-l pe premierul desemnat să i se alăture atunci când a citit declaraţia oficială, preşedintele a arătat că Nicolae Ciucă are sprijinul său deplin.

Am fost foarte mulțumit și bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare, s-a votat acolo în unanimitate un candidat care mi-a fost propus în persoana lui Nicolae Ciucă”, a spus Klaus Iohannis, urându-i succes generalului în retragere în alcătuirea unui guvern care să fie votat de o majoritate parlamentară.

Generarea acestei majorităţi va fi însă una dificilă, cel puţin dacă fostul general va respecta mandatul primit de la PNL de a forma un guvern minoritar. Rămas şef la partid, premierul abandonat, Florin Cîţu, îşi asumă ostentativ dreptul de a negocia formula de guvernare şi de a nominaliza membrii liberali ai noului cabinet. USR a declarat deja că nu va vota un guvern format PNL şi UDMR, în timp ce PSD ezită să se angajeze în sprijinirea unui cabinet militarizat, care are toate premisele să ajungă să fie chiar mai detestat decât precedentul.

Nicolae Ciucă şi-a dat jos uniforma când a acceptat să fie premierul unui guvern politic. Are la dispoziţie zece zile să-şi dovedească „eroismul civil” la împărţeala caftanelor de ministru. S-ar putea să constate că este o misiune mai dificilă decât schimbul de focuri în care a fost prins la Nassiria.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. sigurson says:

    Cand lucrezi cu prosti e greu sa faci poitica.De altfel si lui Putin i-ar fi fost greu sa fie presedinte in Romania.Da,Catu a gresit dar Barna & co au gresit si mai tare.Tra e in colaps de toate felurile si lui Barna si AUR le arde de motiune.Dai jos premierul si nu ai nici premier de rezerva si nici un plan de redresare sau salvare a Romaniei. Pai atunci de ce a facut motiunea? pai atunci nu esti prost? Si se leaga de presedinte care si asa le spusese inainte sa nu faca motiunea. In privinta pandemiei a spus clar ca toata lumea sa se vaccineze si …a fost mintit. Idioti fara cultura chiar medici si preoti au facut o propaganda antivaccinare.Acuma sariti la gatul lui Iohannis ca nu a luat masuri.Romania a ajuns de rasul lumii caci prostii si incultii se cred destepti caci ocupa o functie in stat.Democratia iti da drepturi dar iti cere si obligatii.Acum e ok ,se moare pe capete si sistemul de sanatate e in colaps si tara fara guvern. Bravo prostilor! Felicitari!

Postaţi un comentariu