Ioan Rus: „Intermodalul e dat de gard”

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus / Foto: Dan Bodea

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus și-a arătat la Cluj nemulțumirea legată de proiectul pentru transportul intermodal. „E dat de gard. Ce să mai zic? Am discutat și acest aspect. Vom analiza. Din cele 14 proiecte pentru transport intermodal din România, cu siguranță și alții le vor da de gard. Vor rămâne reurse și pentru acesta. Sper ca cei din Cluj să aibă resurse și resurse intelectuale să reia totul. Nu contează atât de mult cine e vinovat, ci rezultatul, dar dacă vreți, vinovatul e Consiliul Județean”, a spus acesta.

Consiliul Județean a amânat câteva luni aprobarea asocierii cu aeroportul clujean pentru depunerea proiectului finanțat cu 70 de milioane de euro din bani europeni, după care, reprezentanții acestuia au anunțat că proiectul nu poate fi depus în termen, deși termenul a fost prelungit din 26 februarie până pe 3 martie.

Proiectul ar fi inclus următoarele obiective: un terminalul cargo aeroport, o gară CFR călători, respectiv actuala gară Someşeni care va fi modernizată, o legătura pentru pasageri, de fapt o pasarelă supraterană de 280 de metri care va lega terminalele cu gara, legături auto între cargo CFR şi cargo aeroport, un terminal cargo CFR, o staţie tri-cogenerare şi un parc fotovoltaic.

Distribuie:

Postaţi un comentariu