Învaţă de mici tainele programării la #SuperCoders

Foto: stiridebine.ro

O nouă ediție a evenimentului #SuperCoders, organizat cu ocazia Zilei Siguranței pe Internet, va avea loc marți, 10 februarie 2015, la Cluj-Napoca. În cadrul acestuia, se vor organiza ateliere de învațare a limbajelor de programare pentru copii cu vârste între 10 și 13 ani. Atelierele se vor desfășura în incinta Hotelului City Plaza, (Str. Sindicatelor 9-13, etajul 5) în intervalul orar 14:00 – 17:00.

În cadrul #SuperCoders, participanții vor învăța să utilizeze tehnologia prin metode interactive, vor lucra pe platforma Scratch, vor realiza propriile animații și vor descoperi ce înseamnă să lucreze în echipă.

La acest eveniment vor participa aproximativ 50 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani pasionați sau interesați de programare.  Pe parcursul celor patru ore de program copiii vor afla cum să navigheze în siguranța pe internet și vor deprinde principalele concepte de programare utilizând o platformă de învățare adaptată vârstei acestora.

Ziua Siguranței pe Internet 2015 (SID) este o inițiativă la nivel european ce are ca scop promovarea utilizării internetului într-un mod sigur și responsabil.

Evenimentul este organizat de către Orange România cu sprijinul Simplon România și Salvați Copiii.

Distribuie:

Postaţi un comentariu