Întâlnirile revistei Sinteza la Gaudeamus București

Anul acesta la târgul de carte Gaudeamus se lansează Colecția Biblioteca SINTEZA, cu volumul „Evoluția culturală. Schimbarea motivației umane și a modului în care aceasta transformă lumea” de Ronald F. Inglehart. Conform organizatorilor, scopul evenimentului este de a reuni nume importante universitare clujene, sau apropiate Clujului, cum e Grigore Arbore, care e Doctor Honoris Causa al UBB.

Invitați să-și lanseze cărțile sub egida revistei Sinteza vor fi: Grigore Arbore, Ioan Chirilă, Vasile Sebastian Dâncu, Ioan-Aurel Pop, Vasile Pușcaș. Volumele lansate cu această ocazie, vor fi: „Periculoasele derive. Reflecții asupra unui prezent fără viitor” de Grigore Arbore, „A învăța să trăiești veșnicia. Un dialog cu Sandu Frunză”, de Ioan Chirilă,
„Evoluția culturală. Schimbarea motivației umane și a modului în care aceasta transformă lumea”, Ronald F. Inglehart (Traducere în limba română de Mălina Voicu, Prefață de Mălina Voicu, Bogdan Voicu, Claudiu D. Tufiș), „Românii. Eseuri dinspre Unire” de Ioan-Aurel Pop și „Universitate. Societate. Modernizare” (Ediția a III-a, revizuită și adăugită) Vasile Pușcaș, Veronica Turcuș, Șerban Turcuș (coordonatori), „Leadership academic clujean (1919-2019)” de Vasile Pușcaș.

Discuțiile vor avea loc în jurul lucrărilor publicate de editura Școala Ardeleană sub egida revistei Sinteza. Unul dintre autorii publicați în această colecție este Ronald F. Inglehart. Profesor de științe politice la Universitatea din Michigan și membru al Academiei Americane pentru Artă și Știință și al Academiei Americane pentru Științe Sociale și Politice, Inglehart a contribuit la inițierea sondajelor din seria Eurobarometru și este Președinte fondator al Asociației pentru Sondajul Mondial al Valorilor (World Values Survey Association). În 2011 a câștigat Premiul „Johan Skytte” pentru științe politice, considerat adesea ca fiind distincția cea mai înaltă în domeniul științelor politice. Volumul „Evoluția culturală” contribuie la revizuirea teoriei modernizării, răspunzând la o serie de întrebări care frământă scena politică și economică la ora actuală

Întâlnirea cu autorii va fi urmată de o sesiune de autografe miercuri, 20 noiembrie 2019, între orele 13-15, la Romexpo ( Pavilionul B2, stand 58).

Distribuie:

Postaţi un comentariu