Instanța a decis: CJ Cluj a avut dreptate, Centrul de Management Integrat al Deșeurilor devine operațional

CMID Cluj. Foto: Consiliul Județean Cluj

Mult așteptatul Centru de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) a primit ”verde” la punerea în funcțiune, respectiv la depozitarea deșeurilor în celula finalizată în urmă cu puțin timp, contract atribuit către RADP Cluj. Acest lucru este posibil după sentința definitivă și executorie emisă astăzi de Curtea de Apel Cluj, care a tranșat în favoarea Consiliului Județean Cluj disputa cu societatea ECO SUD SA din București, care a contestat procedura de negociere demarată de instituție privind punerea în funcțiune a CMID.

În luna aprilie a acestui an, CJ Cluj a demarat procedura de negociere pentru depozitarea deșeurilor tratate în celula CMID, însă societatea ECO SUD a contestat la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) faptul că forul județean a invitat la negociere doar RADP Cluj.

CNSC, prin decizia 21679/805/C3 din 03.06.2020, a anulat procedura efectuată de CJ Cluj. A fost rândul Consililiului Județean să atace în instanță decizia CNSC, iar astăzi Curtea de Apel Cluj, printr-o sentință definitivă, a dat dreptate forului județean:

Admite plângerea formulată de petentul Jud.Cluj împotriva deciziei CNSC 21679/805/C3 din 03.06.2020, pe care o modifică în tot, în sensul că respinge contestația formulată de contest. E S SA ca fiind formulată de o persoană lipsită de interes. Admite cererile de intervenție voluntare accesorii în favoarea petentei formulate de intervenientele RADP Cj și ADI E M Cj. Respinge solicitarea intervenientei ADI de acordare a cheltuielilor de judecată. Decizia este definitivă și executorie. Pronunțată în data de 29.07.2020 prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței.”

Prin urmare, instituția condusă de Alin Tișe poate să încheie contractul de operare a CMID cu RADP Cluj, unul în valoare de peste 200 de milioane de lei, valabil pentru doi ani.

De precizat că CMID a primit Autorizația integrată de mediu de la Agenția de Protecție a Mediului Cluj, însă din cauza unor proceduri legale de urmat, va deveni efectivă doar la jumătatea lunii august.

Distribuie:

Postaţi un comentariu