Incident la decolare pe aeroportul din Cluj. Un avion pe ruta Malaga a frânat violent chiar înainte să se desprindă de la sol

Un avion al companiei Wizz Air care opera pe ruta Cluj-Napoca-Malaga a frânat de urgenţă chiar înainte să se ridice de pe  pista Aeroportului „Avram Iancu”, relatează persoane de la bordul aeronavei.

Frânarea a fost atât de bruscă, încât pasagerii au fost aruncaţi în spătarele scaunelor din faţă. Pilotul a anunţat că decolarea a fost anulată din cauza unor probleme tehnice. Aeronava a întors şi a revenit la bază. Ea a fost imobilizată o oră şi jumătate pentru verificări, timp în care pasagerii au rămas în avion.

După verificări, aeronava a decolat şi a efectuat, fără probleme, zborul la Malaga.

Incidentul a avut loc duminică, 30 mai.

“Aeronava care opera zborul Wizz Air W6 3415 de la Cluj Napoca la Malaga pe 30 mai a întrerupt decolarea ca urmare a unei probleme tehnice neprevăzute, din cauza căreia aeronava a trebuit să fie supusă unei verificări tehnice neprogramate. După verificările necesare, aeronava a fost eliberată și a efectuat zborul în siguranță, cu o întârziere de 1,5 ore. Wizz Air își cere sincer scuze tuturor pasagerilor afectați, dar siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor este prioritatea noastră numărul unu”, au declarat reprezentanții companiei pentru Transilvania Reporter.

Tudorel Lupoaiei, directorul operațional al aeroportului din Cluj-Napoca, a confirmat problemele tehnice care au dus la anularea decolării aeronavei.

„A fost un incident care a dus la anularea decolării respectivei curse, dar amănunte nu pot să vă ofer. Nu sunt abilitat să fac acest lucru. În plus, mie mi se raportează doar că a fost un incident tehnic și atât. Amănuntele referitoare la acel incident vi le pot comunica doar cei de la compania aeriană care a operat acel zbor”, a declarat el.

Un incident asemănător a avut loc vineri pe Aeroportul „Henri Coandă”,când un avion Blue Air care călătorea de la Bucureşti la Timişoara a fost întors din drum chiar înainte de decolare.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu