Incendiul de la Tetarom încă nu a fost lichidat. Primele concluzii ale pompierilor

Foto: Dan Bodea

Flăcările din incendiul de la Tetarom au fost stinse după circa 4 ore, în jurul orei 11. În prezent, pompierii lucrează în continuare la fața locului pentru stingerea focarelor care ard mocnit, ”respectiv mai multe stive de materiale de natură celulozică, care vor trebui desfăcute după ce se va putea asigura accesul în siguranță și se va putea înlătura structura metalică, deformată de căldură până la nivelul solului”, anunță ISU Cluj.

Până în acest moment nu s-au identificat în interiorul halei elemente sau materiale care să degaje gaze nocive, în urma arderii, iar mesajul de avertizare Ro-Alert a fost transmis către cetățeni, având în vedere cantitatea mare de fum degajată după izbucnirea incendiului, pentru a se putea proteja împotriva inhalării acestuia.

Cel mai probabil, fumul dens a fost favorizat de arderea izolației halei metalice, respectiv polistiren, care a fost adusă la punctul de aprindere de către temperaturile ridicate generate de arderea generalizată a materialelor celulozice și produselor de menaj depozitate în cantități mari acolo.

Referitor la cercetarea cauzei, deocamdată sunt în desfășurare operațiuni de stingere a focarelor, care încă ard mocnit, dar și pentru înlăturarea efectelor negative ale incendiului. Accesul în perimetrul halei rămâne deocamdată limitat, ceea ce împiedică avansarea cercetărilor privind stabilirea cauzei incendiului. Imediat ce accesul va fi sigur pentru forțele prezente la fața locului, cercetările vor avansa”, se arată într-o informare transmisă de ISU Cluj.

La fața locului încă intervin trei autospeciale de stins incendii cu apă și spumă și o autoplaformă pentru intervenții și salvări de la înălțimi. Intervenția este asigurată de un echipaj de prim ajutor SMURD.

Distribuie:

Postaţi un comentariu