Încă o școală din Cluj a luat măsura suspendării cursurilor. DSP Cluj: ”Numărul îmbolnăvirilor de gripă crește de la o zi la alta, dar încă nu putem vorbi despre o epidemie.”

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică a județului Cluj, numărul cazurilor de îmbolnăviri de gripă este în continuă creștere, și este de așteptat ca acesta să fie și mai mare în perioada următoare având în vedere și condițiile meteo din aceste zile.

”Cazurile de gripă diagnosticate săptămâna aceasta au ajuns la 432, față de 92 anul trecut, și față de 165 acum o săptămână. În aceeași perioadă a anului trecut treceam printr-o evoluție a cazurilor de gripă, explicația fiind că anul acesta cazurile de gripă au început cu două săptămâni mai devreme decât în 2019.

Din punctul meu de vedere, consider că încă suntem pe un trend ascendent al îmbolnăvirilor, dar încă nu putem vorbi despre o epidemie. Dacă în următoarele două săptămâni ne vom situa în același trend, probabil că vom vorbi despre așa ceva. Dar, în prezent vorbim de valori așteptate pentru această perioadă a anului.

De asemenea, în cea de a patra săptămână de supraveghere din acest an, numărul de viroze respiratorii a ajuns la aproape 3.400, sensibil egal cu cel din aceeași perioadă a anului trecut – 3.369, dar față de acum o săptămână, când erau 2.948, este în creștere. În ce privește cazurile de pneumonii, avem în această săptămână 531 de cazuri, față de 533 anul trecut, și față de 600 înregistrate în săptămâna anterioară.”, ne-a declarat Mihai Moisescu, directorul DSP Cluj.

Măsuri speciale pentru copii și elevi

Am trimis adresă către Inspectoratul Școlar Județean încă din 21 ianuarie, medicilor școlari și medicilor de familie, cu rugămintea de a face acel triaj zilnic la intrarea copiilor în colectivitate. Cei care au semne și prezintă simptome de boală să fie trimiși către cabinetele școlare, iar de acolo,dacă este cazul, să fie trimiși acasă. De asemenea, am adresat o rugăminte populației ca în cazul în care observă că copii prezintă simptome de viroză, să-i autoizoleze la domiciliu. De altfel, acest lucru se adresează, deopotrivă, și adulților, care trebuie să se adreseze medicilor de familie.

Dacă vineri vorbeam de patru clase de la două școli din Cluj care și-au suspendat activitatea, astăzi avem un singur caz, la Școala primară Panda din Cluj-Napoca, unde avem o suspendare a cursurilor pentru două grupe de elevi.”, a mai declarat șeful DSP Cluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu