În sfârșit! Taximetre nepoluante și dotate cu GPS, de la 1 ianauarie. Vom putea plăti cu cardul cursele de taxi

Foto: Dan Bodea

Primăria Cluj-Napoca se apleacă, în sfârșit, și asupra taximetrelor care împânzesc orașul. Municipalitatea lucrează la noul regulament de funcționare al taximetrelor din oraș și pregătește niște modificări importante.

Astfel, potrivit proiectul supus dezbaterii publice până pe 5 septembrie, taximetrele din Cluj-Napoca vor fi dotate obligatoriu cu GPS şi POS pentru plata cu cardul. De asemenea, maşinile vor trebui să aibă un grad redus de poluare, respectiv să aibă cel puţin motoare Euro V.

”Primăria Cluj-Napoca a iniţiat procedura de consultare publică, până în 5 septembrie, referitoare la proiectul de Hotărâre privind aprobarea Studiului de specialitate în ceea ce priveşte stabilirea numărului maxim de autorizaţii de taxi pentru perioada 2020-2025 la nivelul municipiului, a numărului maxim de autorizaţii pentru perioada 2020-2025 şi a Regulamentului privind organizarea şi executarea serviciului de transport în regim de taxi. În Regulament se precizează că, la prelungirea autorizaţiei de taxi pentru perioada 2020 – 2025, care va intra în vigoare de la începutul anului viitor, maşinile trebuie să fie dotate cu dispozitiv GPS şi dispozitiv de plată prin intermediul cardului (POS). De asemenea, autoturismele folosite ca taximetre vor trebui să aibă culoarea albă integral sau minim deasupra benzii şah şi să aibă minim motoare Euro V, cu grad redus de poluare. Ne dorim la Cluj-Napoca un transport taxi modern, civilizat, nepoluant”, spun reprezentanții municipalității.

Distribuie:

Postaţi un comentariu