În sfârşit începe „marea refaţadizare”. Din 1000 de clădiri anunţate, se va lucra la 10

Centrul Clujului arată ca după război și fațadele clădirilor stau să cadă pe trecători. (Foto: Dan Bodea)

Proiectul marea refaţadizare anunţat în urmă cu doi ani de primarul Emil Boc a bătut pasul pe loc până acum, deşi etapizat prin acest program ar fi trebuit să îşi schimbe faţa nu mai puţin de 1000 de clădiri degradate din oraş.

Astăzi consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre care priveşte proiectarea şi executarea lucrărilor de reabilitare structural-arhitecturală a 10 clădiri situate în „Ansamblul Urban Centru Istoric al oraşului Cluj-Napoca”.

„Pentru câte imobile din cele 10 sunt bani la buget si cât revin din cheltuieli proprietarilor ” a întrebat consilierul Ovidiu Chifor.

„Avem bani pentru toate proiectarile si un milion pentru execuția lucrărilor dar nu cred ca pana in decembrie vom începe efectiv lucrările. Cât privește cheltuielile ele trebuie suportate de proprietari conform legii, cei care s-au înscris in programul nostru pot beneficia însă de acei 80% care sa fie suportați de la buget pe care sa ii returneze in rate. Acum începe primaria lucrările, proiectarea, nu mai așteptam după ei ca se prăbușesc balcoanele in capul oamenilor. Deci acum facem noi pe cheltuiala lor, au avut la dispoziție un an de zile sa își facă aceste lucrări ” a răspuns primarul Emil Boc.

Clădirile la care se va lucra sunt cele situate pe strada Memorandumului numerele 2 şi 11-13, strada Samuil Micu numărul 2, strada Ion Raţiu numărul 7, Bulevardul Eroilor numărul 12, Regele Ferdinand numărul 37, Piaţa Avram Iancu numerele 6 şi 10, strada Horea numerele 1 şi 66.

Proiectul a fost aprobat cu 5 abțineri din partea consilierilor PSD.

Postaţi un comentariu