În Piața Unirii, clujenii „taie panglica”. Flashmob inedit sau o „oază de normalitate”?

eepurl.com

Câțiva zeci de clujeni s-au adunat astăzi, 12 februarie, de la ora 17:00, în Piața Uniri din Cluj-Napoca pentru a participa la un flashmob inedit, menit să ironizeze activitatea autorităților și în mod special activitatea edilului Emil Boc.  Manifestanții sunt nemulțumiți, de asemenea, de sentința Curții de Apel Cluj potrivit căreia plăcuțele bilingve cu denumirea orașului nu mai sunt obligatorii.

Astfel, etnici mghiari, dar nu numai, s-au adunat în centrul municipiului pentru a „tăia panglica în lung”. Ce înseamnă acest lucru ne explică organizatorii care au oferit indicații precise în descrierea evenimentului, postat pe o rețea de socializare:

Ce trebuie să faci?

1. Vino la 16:55 în Piața Unirii. Plimbă-te în piață timp de 5 minute.

2. La 17:00 fix va apărea un personaj îmbrăcat la costum, cu panglica și o dă participanților.  Pune-te și tu la coadă. Panglica are lungimea de 410.9 metri, adică un milimetru pentru fiecare cetățean al orașului.

3. La 17:05 va începe să cânte muzica și personajul îmbrăcat în costum va începe să taie panglica cu o foarfecă. Ai grijă la mâini când foarfeca ajunge la tine. Când tăierea panglicii s-a terminat, muzica se va opri.

4. Stai nemișcat și în tăcere timp de un minut. La expirarea minutului scapă panglica din mână.

5. Pleacă din piață.”

Flash mobul este organizat de grupul de iniţiativă „Musai-Muszaj”.

Vom reveni cu detalii.

Postaţi un comentariu