În Cluj-Napoca s-a depășit rata de 6 la mie. În weekend, se închid restaurantele, iar cei nevaccinați vor sta în case după ora 20.00

Foto: Dan Bodea

Direcția de Sănătate Publică a județului Cluj a anunțat pentru astăzi o rată de infectare de 6,03 la mia de locuitori. Ca și în altă dăți, autoritățile vor aștepta încă două zile până să ia o decizie în ce privește adoptarea de restricții noi. Dacă incidența nu va scădea, vineri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va adopta restricțiile ce vor intra în vigoare începând chiar din acest weekend.

Nu mai vorbim de restrângerea unor activități, ci vorbim despre închiderea acestora. Activitățile care erau permise între 3 și 6 la mie cu certificat digital, acum sunt interzise: baruri, cluburi, discoteci, până la competiții sportive, concerte, cinematografe, evenimente private, în afară de operatorii economici, cum ar fi magazinele, care pot funcționa în continuare, aplicându-se doar o restricție legată de orarul de funcționare, mă refer la restricții de weekend la 6 la mie, în timp ce la peste 7,5 la mie vor trebui să închidă zilnic, pe raza respectivelor localități, la ora 18.00.

Începând de sâmbătă, așa cum zice și Hotărârea de Guvern, activitatea în baruri, desfășurarea unor competiții sportive, concerte, festivaluri, proiecțiile în cinematografe sau evenimentele private, din păcate nu vor mai putea avea loc.

Cei care sunt vaccinați au avantajul pe palierul restricțiilor suplimentare de weekend sau de zi cu zi. Acolo se specifică faptul că după ora 20.00 există restricții de circulație, însă cei vaccinați pot circula în continuare și după această oră. Și cei nevaccinați vor putea circula, însă vor trebui să completeze acele declarații și vor putea circula doar în interes profesional, pentru asistență medicală, sau dacă sunt în tranzit sau dacă au alt motiv justificat pentru a fi după ora 20.00 afară”, a declarat, pentru Transilvania Reporter, prefectul Tasnadi Szilard.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu