IKEA deschide un centru de colectare la Cluj și un serviciu pentru planificarea bucătăriei

IKEA, cel mai mare retailer de mobilă și decorațiuni din lume va deschide în următoarele săptămâni un punct de colectare la Cluj-Napoca, în localitatea Florești, precum și un serviciu separat pentru planificarea bucătăriei.

În urma solicitării Transilvania Reporter, reprezentanții IKEA au precizat:

„IKEA își dorește să creeze un mediu cu adevărat multi-channel în România, cu noi formate de vânzări care să facă oferta noastră mai accesibilă și convenabilă pentru cât mai mulți oameni.

După deschiderea primelor două puncte de colectare în Brașov și Timișoara în iunie 2018, continuăm expansiunea cu încă unul, de această dată în Cluj. Acesta ar trebui să-și deschidă porțile în următoarele câteva săptămâni. În plus, pe lângă Centrul de colectare a comenzilor plasate online, le vom oferi clienților noștri și un serviciu separat pentru planificarea bucătăriei, acolo unde aceștia vor putea primi asistență din partea experților noștri pentru a-și organiza unul dintre cele mai frecventate spații din casele noastre”.

În ceea ce privește amplasarea punctului de colectare, acesta va fi localizat în afara orașului, în localitatea Florești, pe o suprafață închiriată de 520 de metri pătrați și va fi deschis între orele 10.00 și 19.00, de luni până sâmbătă.

„Centrul de colectare IKEA este un loc în care clienții își pot ridica produsele comandate online, de pe site-ul nostru, astfel că nu vor găsi niciun produs IKEA expus sau disponibil pentru a fi testat ori cumpărat pe loc. Centrul nostru separat pentru planificarea bucătăriei va fi deschis în cursul lunii Martie”, au mai transmis reprezentații IKEA.

Potrivit site-ului oficial IKEA, Centrele de Colectare oferă posibilitatea ridicării comenzilor la un moment convenabil, într-un spaţiu aproape de casă, la un preţ fix, de 19 lei pentru colete cu greutatea sub 30 kg, respectiv 49 lei pentru colete cargo, cu greutatea între 30 şi 1000 kg, indiferent de valoarea comenzii. Centrele de Colectare IKEA nu au showroom-uri, nu există produse expuse şi nu se pot cumpăra de acolo. De asemenea nu oferă Restaurant IKEA sau IKEA Bistro, şi nici alte produse alimentare. Pentru a ridica produse IKEA din Centrul de Colectare trebuie plasată o comandă online, pe www.IKEA.ro sau direct în magazinul fizic din Bucureşti, unde se poate comanda livrare către unul din Centrele de Colectare.

Procesul de recrutare pentru Centrul de colectare IKEA din Cluj este în derulare și toate pozițiile disponibile – Team Leader Vanzari, Consultant Vânzări, Lucrător comercial – Specialist în Măsurători, Lucrător comercial Specialist Instalare și Asamblare mobilă, Team Leader – Echipa Instalare și Asamblare mobilier sunt afișate pe site-ul www.IKEA.ro. Pentru punctul de colectare va fi nevoie  de cinci angajați iar pentru centrul de planificare a bucătăriei IKEA va angaja șase persoane.

La sfârșitul lunii octombrie a anului 2015,  Stefan Vanoverbeke,  Retail Manager pentru IKEA South East Europe, declara că IKEA România își propune să ajungă la nouă magazine în următorii ani, luând în considerare numărul de locuitori și puterea de cumpărare în creștere. Suedezii au deschis primul magazin din România în anul 2007, în zona Băneasa.

Postaţi un comentariu